II. Excelsior Hegyifilm Fesztivál – kiírás

Idén is szeretnénk meghirdetni a tavalyi sikerből kiindulva a II. Excelsior Hegyifilm Fesztivált. Ennek megfelelően idejekorán kihirdetjük a nevezés feltételeit és minden egyebet, amit tudni érdemes.

Olvassatok tovább a részletekhez!

Mivel tudjuk, hogy egy film elkészítése időigényes dolog, ha nevezni szeretnétek, már most kezdjetek el gondolkodni a témán, és gyűjtsétek a nyersanyagot!

Miről van szó?

Várjuk saját készítésű, korábban nem publikált, maximum 15 perces videóitokat, amelyek mászás/túrázás/hegyek/hegyi sport témakörbe illeszkedve mutatják be a sportteljesítményeiteket és a klubélet színességét, magyar és külföldi helyszíneket és az átélt kalandokat!

A beküldött filmeket egy zsűri fogja elbírálni, és egy filmest keretében a tagságnak bemutatásra kerülnek a legjobbak. A fesztivál után pedig terveink szerint az összes film felkerül az Excelsior YouTube csatornájára is. Kérjük tehát, hogy olvassátok el figyelmesen a jognyilatkozatot!

Elbírálás szempontjai és díjazás

Fontos, hogy az elbírálás szempontja nem elsősorban a technikai kivitelezés, hanem az, hogy a fenti témák bemutatása mennyire ötletes és hiteles. Mennyire tükrözi az Excelsior életérzést és mennyire látványosan, hangulatosan és ötletesen tudja bemutatni a nagyszerű sportteljesítményeiteket?

Bár alapvetően a részvétel a fontos, mégis hirdetni fogunk egy közönségdíjas győztest, akit a vetítés után szavaznak meg a nézők. Az alkotók pedig ennek megfelelően jelképes ajándékban részesülnek – úgymint vállveregetés, csősál, gravírozott karabiner, stb… szóval mindenképpen érdemes indulni.

Részletek

A filmek beküldési határideje: 2018 november 18.
A zsűri tagjai: felkérés alatt
Vetítés helyszíne és időpontja: tervezés alatt (ami biztos: popcorn és kóla lesz)

Technikai kritériumok

Terjedelem: maximum 15 perc
Fájlformátum: YouTube által támogatott formátumok
Jogi megkötések: lásd jognyilatkozat
Nyelvre/hangra/helyszínre vonatkozó egyéb megkötések: nincsenek

Természetesen szalonképes és életkor korlátozás nélkül bemutatható filmeket várunk.

Kedvcsináló

Nem akarunk ötleteket adni, de szuper téma lehet egy mászótrip, kedvenc magyar mászóhelyed bemutatása, egy vicces videó, ahogy mászol és anyázol, egy hosszú ideje tervezett projekted befejezése, Cassin út a Piz Badilra, egy mászótársaiddal közösen eltöltött hétvége, stb. stb.

Kamerának ott az okostelefonod vagy a fényképezőgéped videó módja.

És elég sok ingyenes program áll rendelkezésre, amelyekkel gyakorlatilag gyerekjáték a vágás – az iMovie és a Movie Maker egészen biztosan rendelkezésedre áll, ha GoPro-t használsz, akkor pedig a GoPro Studio és a GoPro Quik.

A többieknek pedig egészen biztosan tetszeni fog, hidd el, akkor is, ha nem tökéletes 🙂

Excelsior_film_festival_2018_poster_v3_fblink


Jognyilatkozat

Nevező a versenyen való részvétellel kijelenti, és szavatolja, hogy az általa feltöltött filmfelvétel az ő tulajdona vagy rendelkezik mindazon jogokkal, amelyek alapján jogosult a filmfelvétel használatára, hasznosítására valamint a versenyben meghatározott jogok és engedélyek megadására.

Nevező a versenyen való részvétellel kijelenti és szavatolja, hogy a filmfelvétel közzététele és használata, illetve a filmfelvételen megjelenő tartalom nem sérti vagy használja jogellenesen semmilyen harmadik fél jogait, különösen, de nem kizárólagosan a személyiségi jogokat, a szerzői jogokat, a védjegyekhez és/vagy egyéb szellemi tulajdonhoz fűződő jogokat.

Nevező a versenyen való részvétellel kijelenti és szavatolja, hogy amennyiben bármely harmadik fél jelzi az Excelsiornál, hogy a filmfelvétel sérti valamely jogát (így különösen, de nem kizárólag személyiségi jogok, szerzői jogok stb.), úgy Excelsiornak joga van a filmfelvételt a versenyből kizárni.

Amennyiben harmadik személy a filmfelvétellel kapcsolatban bármilyen kártérítési, megtérítési igényt támaszt Excelsiorral szemben, úgy Nevező köteles ezen igények alól az Excelsiort haladéktalanul mentesíteni.

Nevező a filmfelvétel feltöltésével nem kizárólagos, jogdíjmentes, nem átruházható, az egész világra érvényes felhasználási jogot ad az Excelsiornak a filmfelvétel tevékenységi körében történő felhasználásra.