Excelsior Hírlevél

2015. október

---

Sikeresen lezárult az őszi alapfokú tanfolyam

Az idei őszi alapfokú sziklamászó tanfolyamunkat szeptember 10-től október 18-ig tartottuk.
Valamennyi vizsgára jelentkező tanfolyamos - összesen 20 fő - sikeresen levizsgázott.

Gratulálunk nekik!

---

Hamarosan találkozunk Arco-ban

Október 22-26 között mászótábort tartunk Arcoban. A hely kiválóan alkalmas az őszi szezon zárására, ahol mindenféle mászóút megtalálható, a sport utaktól kezdve a tradicionális többkötélhosszasokon át, egészen a mesterségesekig.

A kisváros a mászókra van berendezkedve. Számos étkezőhely és sportbolt található itt, ahol rendkívüli akciókkal találkozhattok, érdemes körülnézni.

Vannak csoportok, akik már előbb utaznak és vannak akik tovább maradnak. Érdeklődjetek Lázár Istvánnál!

---

Trepnis tanfolyam

A november az ősz utolsó hónapja, mikor is a magyar sziklákon egyre kevésbé van lehetőség sziklamászásra. De nem a mesterséges mászóknak!

November elején indul a trepnis tanfolyam. Ha már nem fértél be a tanfolyami keretbe, akkor is érdemes kilátogatnod, hogy saját szemeddel is láthasd mennyire jó testedzés a mesterséges mászás.

A tanfolyam időpontja: november 7-8, 14-15.
helye: Kecske-hegy

Bővebben >>

---

Trepnis találkozó Köpüskőn idén is!

Ha trepnizés és november, akkor köpüskői mászótalálkozó!

Nem csak tapasztalt mesterséges mászóknak ajánljuk, hanem bárkinek, aki szereti a gyönyörű Bükk őszi színeit! A 2 napos rendezvényen a minden évben érdekes verseny mellett lesz közös sütögetés, előadások, vetítések és nem utolsó sorban ismerkedni lehet a Miskolc környéki mászókkal, akik ezt a hagyományos találkozót szervezik.
Szállás a Szentléleki Turistaházban.

A hámori mászók által szervezett trepnis találkozó minden évben igen népszerű egyesületünk körében.

További részletek itt >>

Infó a HSZJSE honlapjáról itt >>

---

Beszámolók

Szép teljesítményt hajtott végre Selmeczi Tamás egyesületi tagunk, aki kellemetlen időjárási viszonyok között sikeresen végigfutotta az Alacsony-Tátra gerincét. A futásáról szóló élménybeszámolóját honlapunkon olvashatjátok.

Tovább a cikkre >>

---

Klubélet és előadások

Az őszi alapfokú tanfolyam befejeztével csütörtökönként a klubhelyiség ismét a találkozók, beszélgetések, mászótervek megbeszélésének helyszíne lesz.
Ahogy az ilyenkor lenni szokott időről-időre előadásokat is tartunk.

2015. október 29. - 19:00

Az őszi szezon első előadásán bemelegítésként egy igen érdekes téma várható, nevezetesen a sportpszichológia. Hiszen a mászás több fontos elemből áll. Az egyik viszonylag ritkán tárgyalt része a pszichológia. Vendégünk Dr. Lénárt Ágota sportpszichológus, a TF Pszichológia Tanszékének vezetője, több olimpiai bajnokunk fontos háttértámogatója.

2015. november 5. - 20:00 - Szervezés alatt, még módosulhat

Vainel Gergely Gyula (Jzy), Kocsis Dávid, valamint a Berényi Zsolt, Fülöp Gábor, Gerstner Balázs (Ende Nie trió) mesél arról, hogy mi juttatta őket ahhoz, hogy 1000 méteres falakat másszanak.

---

Hogy ne maradj le semmiről...

Google naptar
---