Rendkívüli hírlevél

Tagdíj és ÖAV ügyintézéséről

---

Információk a 2016-os tagdíjról

Mai naptól új, „egységes” tagdíj: 9.000 Ft

Háttér: Eddig vita volt arról, hogy az MHSSz tagsági kártya szükséges-e ahhoz, hogy magyarországi sziklákon másszunk, vagy elég az egyesületi tagsági kártya is. Az MHSSz új vezetősége érzékelte ezt a problémát és a 2016. januári taggyűlésén kivezeti az egyéni tagság fogalmát, azaz csak egyesületek lesznek a tagjai (ahogy jogszerű is). Ellenben az egyesületek anyagi hozzájárulásait az egyesületek tagszámának arányában drasztikusan emelni fogják (konkrét számok még nincsenek, de ez az Excelsiornak több százezer forintos emelés a tavalyi 25.000 Ft-os tagdíjhoz képest).

Mivel az MHSSz szerzi be az engedélyeket, ezért az Excelsior MHSSz tagsága feltétele a magyarországi sziklákon való jogszerű tartózkodásotoknak és mászásotoknak, így igazodunk az új rendszerhez.

Sajnos az Excelsior anyagi erőforrásai messze nem engedik meg, hogy ezt a drasztikusan megemelt szövetségi tagdíjat befizessük, hiszen gyakorlatilag az eddig fejenkénti 3.500 Ft-ok beépülnek az szövetségi tagdíjba. Következőleg a 2015. december 9-én megtartott vezetőségi gyűlésen a Vezetőség nem látott más megoldást, és döntött, hogy már most kezdjük el beszedni az egységes tagdíjat, máskülönben veszélyeztetjük az Excelsior működését és a Ti legális mászásaitokat is.

Természetesen az egységes tagdíj bevezetése (mely immár tartalmazza a korábbi MHSSz egyéni tagdíjat is) közgyűlési jóváhagyáshoz kötött. Sajnos ez most utólagos kell, hogy legyen az idő szűke miatt. Kérünk benneteket, hogy addig is – akár már idén – az új, egységes 9.000 Ft-os tagdíjat fizessétek be, és egyéni MHSSZ tagságaitokat ne újítsátok meg.

A tagsággal járó egyéb kedvezmények:

• 10%-os éves, és 20%-os időszakos vásárlási kedvezmény a Tengerszemben túraboltban,

• 10% kedvezmény tátrai turistaházakban,

• Monkey Boulder és Big Wall mászótermek, egyesületi szertár-könyvtár, Excelsior tanfolyamok és edzések kedvezményes igénybevétele.

---

Figyelem!

A Titkárság 2015. december 17-én, az Excelsior karácsonyi ünnepség ideje alatt is nyitva tart!

Várjuk a kedves befizetni szándékozó tagjainkat!

---

ÖAV 2016-os tagdíj ügyintézése

Az ÖAV 2016-os évre vonatkozó díjszabása:

• A (felnőtt 25 évtől, illetve ha diák 27 évtől): 57 €

• B (házastárs, élettárs, ifjúsági: 18-25 év között, senior: 61 év felett): 44 €

• Gyerek (18 év alatt): 23 €

• Családi: A + B 101 € Ebben az esetben az összes gyereknek önálló jövedelem nélkül (diákoknak 27 éves korig) ingyenes

Azon tagjaink, akik a 2016-os kártyáikat már postai úton megkapták, nyitvatartási időben a Titkárságon fizethetik be a díjszabásnak megfelelő összeget.

Az ÖAV igazolványok ügyintézési folyamata - új igénylés esetén - 3-4 hét!

---

Hogy ne maradj le semmiről...

Google naptar
---