Kedves Újdonsült Klubtársunk!

Köszönjük, hogy az alapfokú sziklamászó tanfolyam elvégzéséhez az Excelsior egyesületet választottad.

Gratulálunk a sikeres vizsgádhoz és örömmel üdvözlünk a klubban! 

Az alapfokú tanfolyam elvégzésével kinyílik számodra az Excelsior világa.

Felvételt nyertél az Excelsior Hegymászó Sportegyesületbe, amely Magyarország egyik legaktívabb tagságával rendelkező klubja, ahol számos tanfolyam, tábor és esemény vár Téged.

Nyitva áll számodra a magashegyek világa - moduláris tanfolyamainkon a sziklamászás és hegymászás teljes palettáját kipróbálhatod és megtanulhatod - velünk mindig lesz hova fejlődnöd!

Hogy miben más az Excelsior? Mi sportegyesületként működünk, azaz célunk, hogy minél több, magasan képzett jó sportoló tagunk legyen. Ezért eseményeink, táboraink, edzéseink és előadásaink jellemzően ingyenesek vagy önköltségesek - csak tanfolyamainkért kérünk szervezési díjat. Folyamatosan arra törekszünk, hogy tagjaink ismereteit elméleti és gyakorlati síkon is bővítsük.

Az Excelsior SE tanfolyami rendszere 2018-ban

• Az alapfokú tanfolyam végén hivatalos vizsgát tettél és ezzel hegymászó tanulói fokozatot szereztél.

• Az alapfokú tanfolyam, majd a nyári alpesi és a téli alpesi hegymászó tanfolyam sikeres elvégzése után leszel Vizsgázott Hegymászó.

• Az alap tanfolyamokon túl a hegymászás minden ágát megtanulhatod egyesületünknél: gleccserjárás, jégmászás, homokkő, mesterséges mászás, túrasí és lavinaismereti tanfolyam.

• Végül pedig megkoronázhatod tudásod a mixmászó tanfolyammal, amely az alpesi hegymászás csúcsát jelenti.

---

Jelentkezz be a Weboldalunkra!

A tagsági viszony megszerzésével az egyesületi weboldal belső, jelszóval védett tartalmához is hozzáféréshez jutottatok. A jelszóval védett oldalakon többek között megtalálhatjátok aktuális taglistánkat, az egyes tagok elérhetőségével.

Belépéshez meg kell adni a felhasználónevet és a jelszót. A felhasználóneve mindenkinek a saját teljes neve, egybeírva, kisbetűvel, ékezet nélkül. Pl. Horváth Tibor felhasználóneve horvathtibor. A jelszava pedig a születési dátum számokkal egybeírva (pl. 1985. július 6. -> 19850706). A jelszavadat kérlek, belépés után változtasd meg!

Ha valakinek mindezek ellenére gondja támad a belépéssel, akkor kérlek írjatok e-mailt a garamvolgyi.mihaly@excelsior.hu vagy akár a kommunikacio@excelsior.hu címre.

A weboldalon hasznos funkciókat érhetsz el.

Bejelentkezés után táborokra, tanfolyamokra tudsz helyet foglalni az adott esemény oldalán a Foglalás pont alatt magadnak és társadnak, ezzel segítve az esemény szervezőjét a létszám tervezésében. Legközelebbi táborunk például Grazer Berglandban lesz, ahol már alapfokú vizsgával próbálgathatod magad.

Weboldalunkon fórum működik, ahol mászó és túratárs keresés lehetséges.

Keresheted az aktuális taglistánkat a honlapon a Tagoknak menüpont alatt. Érdemes kitöltened a saját adatlapodon az elérhetőségeidet (telefonszám, emailcím) - mivel ez jelszóval védett tartalom, ezt illetéktelenek nem láthatják.

Tovább a weboldalra >>

---

Egyéb információs csatornáink

A tagság elnyerésével automatikusan regisztráltunk a havi hírlevelünkre. Korábbi hírleveleinket pediga weboldalon megtalálhatod. Amennyiben nem kívánod kapni ezt, az első levél alján lévő linkkel leiratkozhatsz róla, de ekkor szomorúak leszünk.

Legfontosabb interaktív kommunikációs csatornánk a facebook csoportunk, amelyet a weboldallal és a hírlevéllel egyenértékű információ megosztó felületként üzemeltetünk számotokra. A csoportba jelentkezéssel lehet bekerülni. Ha fontos számotokra, hogy gyorsabban és részletesebben értesüljetek az egyesületi élet történéseiről, jelentkezzetek, és ne felejtsétek el elolvasni a moderációs alapelveket, amelyek a csoportra érvényesek. Jelentkezés a csoportba >>

Kövesd a facebook oldalunkat, ahol hivatalos egyesületi híreket közlünk.

Instagram oldalunkon a klubélet és a hegyek hangulatát igyekszünk felidézni, és Tőletek is várunk képeket ide a kommunikacio@excelsior.hu címre!

Van továbbá YouTube csatornánk, ahová videókat szoktunk feltölteni.

---

Nyári alpesi hegymászó tanfolyam
- a következő lépés -

A hegymászóvá válás következő lépcsője a nyári alpesi hegymászó tanfolyam, amelyet idén is a megszokott és jól bevált Magas-Tátra Kis-Tarpataki-völgyében, a Téry Ödön menedékházban tartjuk.

A tanfolyamról itt olvashatsz részleteket >>

Jelentkezés, érdeklődés: alpesitanfolyam@excelsior.hu

---

Események

Az Excelsior klub csütörtök esténként a találkozások, megbeszélések, túratervezések, élménybeszámolók és előadások helyszíne.

Klubnapokon tehát programok várnak Titeket jellemzően 20:00 órától.

Most csütörtökön, május 10-én egy érdekes edzéselméleti előadást hallhattok Selmeczi Tamás tagtársunktól a hegymászó edzések éves periodizálásáról, és egyéb témákról. Továbbá felkészítő megbeszélés lesz a Grazer Bergland tábor résztvevői számára. Ezt akkor is érdemes meghallgatni, ha nem tervezel jönni, hiszen egyrészt a helyszínről is hallasz, másrészt megnézheted, hogy zajlik egy ilyen.

Várunk Téged is minden csütörtökön a klubban!

---

Szertár, könyvtár, titkárság, klubélet

szertar

Szertárunkból felszerelést kölcsönözhetsz alpesi mászáshoz, jégmászáshoz, téli mix-mászáshoz, via ferrata utakhoz, túrasízéshez vagy gleccserjáráshoz. Kínálatunkban megtalálható minden felszerelés, ami a hegymászáshoz szükséges - a bakancsoktól kezdve az éksoron át a lavinaszondáig széles kínálattal várjuk a hegyekbe indulókat.

Részletek >>

Titkárság

Egyesületünk titkárságán intézheted a tagsággal kapcsolatos ügyeket, illetve itt éred el az egyesületi könyvtárat is, ahonnan hegymászással kapcsolatos könyveket, kalauzokat, DVD-ket kölcsönözhetsz.

Részletek >>

Szertár és titkárság nyitva tartása: csütörtökönként 20:00 - 21:30

---

Tengerszem kedvezmény 10+10%

Immár majdhogynem történelminek nevezhető együttműködésünk van a Tengerszem Túrabolttal. Tanfolyamok ideje alatt és egyes jelentőségteljesebb alkalommal a szokásos 10%-os Excelsioros kedvezményen felül tovább 10%, azaz összesen 20% kedvezményt kaphattok a tagsági kártyátok bemutatásával a Tengerszem Dohány utca 29. alatti üzletében!

Jelenleg is futó 20%-os akció egészen május 31-ig tart!  Amennyiben tehát a felszerelésedet bővítenéd, most érdemes beruházni!

---

ÉS A LEGFONTOSABB: HOZD VISSZA A CUCCOKAT!

Minden tanfolyamosunkat kérünk, hogy a tanfolyamon használt egyesületi eszközöket  hozza vissza a következő csütörtökön, azaz május 10-én 20.00-tól a Szertárba.

Köszönjük! :-)

---