Excelsior Hírlevél

2018. szeptember

---

Fogadóóra

Egyesületi fogadóóra mostantól minden hónap első csütörtökén, klubnapon!

Az első alkalom tehát: 2018. október 4. 20:00

Megkértük az egyesület vezetőit, hogy lehetőség szerint ezeken a napokon legyenek a klubban, és álljanak rendelkezésünkre, hogy tudjuk őket kérdezni az aktuális témákról! Ha bármilyen kérdésetek van az egyesületben végzett munkájukkal, vagy bármilyen, az egyesületi életet érintő kérdéssel kapcsolatban, akkor itt feltehetitek!

Akik várnak Titeket:

    Buzgó Botond  - egyesületvezető
    Lázár István - sportszakmai kérdések
    Szűcs Jenő - alapfokú képzés
    Mészáros Csaba - alpesi képzés
    Mezei Csilla - titkárság és könyvtár
    Buzás Balázs - szertár
    Sepsi Örs - gazdasági ügyek
    Garamvölgyi Mihály kommunikáció

---

Zöld-tavi mászótalálkozó

Idén is sikeresen lezajlott szeptember elején a Zöld-tavi mászótalálkozó.

Sepsi Örs - a tábor szervezője - összefoglalója:

"Összesen 21-en voltunk kint, ebből 20-an másztak, 1 ember túrázott. A mászók közül 8 ember idén végezte a nyári alpesi tanfolyamot, valamint legalább 2, de lehet, hogy több az alaptanfolyamot is. Egy külsős ember volt, Uzsák Gabi a barátjával, Bihari Petivel mászta a Pavukova vezá-ra a Direttissimát (VI+).

Az időjárás éppen optimális volt a mászásra. A hét közepén még esőt mondtak szombat déltől, de végül péntek délutántól vasárnap délutánig csapadékmentes volt az idő, mire leértünk a kocsihoz 3-ra, elkezdett esni.

A táborban baleset nem történt, egy parti nehezen találta meg a lejöveti utat, ezért csak 11-re ért vissza a házba (ezek pont mi voltunk Kozma Bálinttal, a Kis-Kézsmárki csúcsáról 4 óra alatt értünk vissza a Kőpataki-tó és Nagy-Morgás érintésével :) ).

A ház továbbra is szuper volt, a lágerben és egy kisebb szobában csak mi voltunk."

A táborban született mászások megtekintéséhez kattintsatok ide (PDF) >>

---

Összetartás a Berda-pihenőnél

Az őszi alapfokú tanfolyam keretei között, szeptember 15-én megtartottuk szokásos kint alvós összetartásunkat a Berda-pihenőnél.

Összetereltük az amúgy szerteszét, az ország szikláin gyakorló tanfolyamosainkat Csobánkán, hogy egy estét töltsenek együtt, illetve velünk, az egyesület tagjaival.

Oszoly ráadásul ezer szállal kötődik az Excelsiorhoz, így egyfajta hagyományőrzés is ez az este. A gulyás szuper jól sikerült - köszönjük Garamvölgyi Misinek és Mezei Csillának! - , és a tanfolyamosok mellett egyesületi kutyák, gyerekek, szülők, oktatók, jelenlegi és régebbi tagok töltötték együtt az estét a tűz körül.

Néhány további képet itt találtok >>

Tavasszal folytatjuk!

---

Hamarosan Arco! - MEGTELT!!!

Idő előtt betelt az idei Arco-mászótáborunk, melyet hagyományosan az őszi alapfokú tanfolyamon végzett új tagjainknak tartunk, hogy régi tagjainkkal együtt mászva, esténként helyben sütött pizzát majszolva könnyebb tudjanak integrálódni. Várólistára lehet még jelentkezni!
Ez azt jelenti, hogy rekordlétszámmal, közel 50 résztvevővel tartjuk meg a tábort!

Sziklamászás, boulder, trad- és sportmászás egy vagy több kötélhosszas utakon, mesterséges mászás - egyszóval minden, amit az olasz mészkő nyújtani tud nyári körülmények között!

Tapasztalt, veterán mászók ugyanúgy megtalálják a maguk szintjét, mint a frissen végzettek. Szóval minden mászónak hatalmas élmény. A kisváros a hegymászókra van berendezkedve a rengeteg sportbolttal, olcsó árakkal és a sok pizzázóval, fagyizóval, éttermi szolgáltatással.

Az idei tábor időpontja tehát: 2018. október 20 - 23.      További részletek >>

---

Indul a trepnizés!

Elkezdődött a felkészülés a trepnis tanfolyamra Lázár István vezetésével.

A hagyományosan késő őszre, illetve a HSZJSE által szervezett köpüsi mesterséges mászótalálkozóhoz igazított tanfolyamra idén is elég gyorsan betelt a 8 főben maximalizált létszám.

A tanfolyamon a résztvevők elsajátíthatják majd a trepnivel való mászás alapjait, ezt aztán pedig élesben, elölmászásban is kamatoztathatják a szuper hangulatú hatalmas trepnis bulin, képviselve klubunkat.

A leendő résztvevők számára, valamint minden érdeklődőnek 2018. szeptember 27-én, csütörtökön 20:30-tól a klubban workshopot tart István mesterséges mászás témakörben!

---

Gyászol az Excelsior SE

2018. szeptember 10-én elhunyt Dr. Nógrádi Mihály, aki 1994-ben vezette egyesületünket.

Misi évtizedekig volt az egyesület vezetőségi tagja. A vezetőségi szerepléstől 2014. márciusban vonult vissza, de továbbra is megjelent az egyesületi rendezvényeinken, így a karácsonyi ünnepségeinken és az 50 éves jubileumi konferenciánkon is.

Sporteredményeit leginkább a Magas-Tátrában és a Dolomitokban érte el.

Az egyesületen kívül, a civil életben jelentős tudományos tevékenységet folytatott a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki karán. Tudományos munkásságáról bővebben itt olvashattok >>

Misi, október 31-én lett volna 85 éves.

---

Tengerszem akció október végéig!

A kedvezmény az amúgy nem leértékelt termékekre vonatkozik, és az érvényes klubtagsági bemutatásával érvényesíthető!

---

Felvarró, póló, kitűző és matrica

Szeretsz az Excelsior Hegymászó Sportegyesülethez tartozni? Szeretnéd, hogy mások is rögtön lássák, milyen klubhoz tartozol? Akkor viselj logózott kiegészítőt!

A mellékelt képen látható matrica mellett még csősáljubileumi pólód, jubileumi kitűződ ill. Excelsior felvarród is lehet.

Csősál kinézete >>>
Jubileumi kitűző >>>

Pólók 1   Pólók 2   Pólók 3
Felvarró >>>

Érdeklődj a Titkárságon a klub nyitvatartási időpontjaiban!

---

Hírlevél archívum

 

Lemaradtál a korábbi hírlevelekről? Semmi gond!

Korábbi hírleveleinket  az Archívum -> Hírlevelek menüpont alatt meg tudjátok tekinteni!

---

Eseményeink a honlapon

Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2018-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Vagy letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz is >> 

---

Kövess minket a Facebookon!

---

Nézd meg Instagram oldalunkat!

 ...és tölts fel képet a #excelsioralpineclub használatával!

---

Keress minket a YouTube-on is!