Az Excelsior klub új székhelyen

Kedves Tagtársunk, Sporttársunk, Barátunk!

Egy igazán jelentős, és egyben fantasztikus változás előtt áll az Excelsior – harminc év után székhelyet váltunk, költözünk.

Bizony, már harminc éve koptatjuk a Mészöly utcai klubhelyiség padjait, a mászóterem fogásait. Leírhatatlanul sok, kedves emlék köt mindannyiunkat ehhez a helyhez, a különböző tanfolyamok, előadások, baráti beszélgetések, izgatott készülődések, túraszervezések, karácsonyi partik és hajnalba forduló ünneplések. Számos hegymászó és még több barátság bölcsője volt ez a hely.

De az Excelsior életében is eljött a változás ideje. A klubhelyiség bérleti feltételei már egy ideje nem mondhatóak kedvezőnek, egyre több ráfordítással jár már a klub jelenlegi állapotának a fenntartása, a lassan elkerülhetetlenné váló felújítási munkákról nem is beszélve. Elértük azt a pontot, amikor már egyértelműen látszott, hogy csak a hely szeretete szól érvként a további maradás mellett, a számok és a józan ész mind a változás mellett szólnak. Az elmúlt hónapokat azzal töltöttük, hogy alaposan számba vettünk minden lehetőséget, tárgyaltunk a bérbeadóval, potenciális bérlő partnerekkel a költségek megosztása érdekében. Emellett más, kiadó helyiségeket is kerestünk, a környéken és a város különböző pontjain egyaránt. Olyan helyszínt kerestünk, ahol biztosítottak a működésünk feltételei – van előadóterem, szertárhelyiség, könyvtár, és lehetőség szerint mászóterem, vizesblokkok, valamint büfé. Nem könnyű ezeknek a feltételeknek megfelelő, jó helyet találni, megfelelő áron, de nagy örömmel jelenthetjük, hogy végül sikerült!

Monkey Boulder Club – az Excelsior új székhelye!

Nagy dolog van készülőben, egy új, színvonalas boulder klub épül Budapesten. A tulajdonosok maguk is mászók, így pontosan tudják, hogy milyen igényeknek megfelelően kell kialakítaniuk egy boulder termet. Az egyik ügyvezetővel, Martincsák Istvánnal, kinek a nevéhez kötődik számos Aggtelek Kupán megszerzett aranyérem, az első perctől megtaláltuk a közös hangot. Az Excelsiort partnernek tekintik, a kialakítás során figyelembe veszik a klub igényeit, mindenben segítenek minket. Igaz csak áprilisra tervezik a boulder terem nyitását, de előre hozzák a klubhelyiség és szertár kialakítását, hogy adott esetben a tavaszi alapfokú tanfolyamot már az új helyen indíthassuk el.

Maga a helyszín 700 négyzetméteres, 440 négyzetméteren boulder terem, 62 négyzetméteren előadóterem (mely a csütörtöki klubélet színtere lenne), 12 négyzetméteren szertár, valamint öltözők, zuhanyzók, büfé kerülnek kialakításra. Mindez új építéssel, magas színvonalon, stílusosan – egy vadonatúj mászóközpont épül! Ennek lehetünk mi magunk is a részesei, mindezt ráadásul lényegesen jobb feltételekkel és alacsonyabb áron, mint amit jelenleg a helyiségbérletre fordítunk.

Az új Excelsior székhely a Szentendrei út 95. szám alatt lenne, mely mind tömegközlekedéssel, mind autóval könnyen és gyorsan megközelíthető – az új helyszín megoldja az eddig igencsak problémás parkolást is, mivel számos parkolóhely tartozik a klubhoz. 

Az épülő Monkey Boulder Clubról a facebook oldalukon remek látványterveket is láthattok már, így könnyebben el tudjátok képzelni, hogy miért vagyunk ennyire lelkesek – hatalmas változást, fellendülést hozhat a klub életébe ez a költözés, együttműködés, igazi, pezsgő mászóélet alakulhat ki az új helyen!

Terveink szerint március 13.-án tartanánk az utolsó estét a Mészöly utcában, ekkor búcsúznánk el a helytől. Március 20.-án pedig már a Monkey Boulder Clubban tartanánk a tavaszi alapfokú tanfolyam első elméleti óráját, illetve ekkor lenne az első klubnap is az új helyen.

Reméljük, hogy te is hasonló örömmel olvasod ezt a hírt, és az új helyen is számíthatunk rád, a társaságodra! Tudjuk, hogy ez egy nagy változás, nekünk is az egyik szemünk sír, a másik nevet. Nehéz ilyen hosszú idő után búcsút mondani annak a helynek, ahol annyi emlékezetes estét töltöttünk együtt. Ugyanakkor nagy szerencsének tartjuk, hogy pont akkor, amikor lépéskényszerbe kerültünk, ilyen tökéletes megoldást találtunk a továbblépésre. 

A költözéssel kapcsolatban kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is, keress minket a kérdéseiddel bátran, beszéljünk róla! Keresd az oktatókat bátran e-mailben vagy telefonon, csütörtök esténként pedig személyesen is tudunk erről beszélgetni a klubban. Szükségünk lenne segítségre a költözéshez is, amennyiben időd engedi, és van kedved aktívan is részt venni ebben az izgalmas műveletben, jelentkezz! 

Március 12-én, szerdán este közgyűlést tartunk, melynek egyik napirendi pontja lesz a költözés. A közgyűlésre minden Excelsior tagot várunk – kérünk téged, hogy már most írd be a naptáradba a dátumot, és te is gyere el, hiszen mindenkinek a szava számít! Hozzuk meg együtt ezt a jelentős döntést, építsük együtt az Excelsior jövőjét! Arra is biztatunk, hogy oszd meg ezt a fontos információt klubtársaiddal, küldd tovább nekik a levelet, hogy biztosan mindenkihez eljusson.

 

Baráti üdvözlettel,

A vezetőség