Felhívás a vírusveszély kapcsán
Tájékoztató az MHSSz-ből való kilépésről

---

Felelősségvállalás pandémiás helyzetben

Kedves Sporttársak,

A helyzet várható súlyosbodásával alapvető állampolgári felelősségünk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy cselekedeteinkkel visszafogjuk a járvány terjedését. Erre vonatkozó higiéniai előírásokhoz, korlátozásokhoz folyamatosan nyomon kell követnünk a hivatalos csatornákat, és azokat maradéktalanul be kell tartanunk.

Emellett azonban mint olyan sportközösség, amelynek tevékenysége az átlagosnál nagyobb kockázattal jár, az is a felelősségünk, hogy ebben az időszakban minimalizáljuk annak lehetőségét, hogy esetleges sérülésünkkel feleslegesen terheljük az egészségügyi ellátórendszert. Ennek megfelelően fokozottan figyeljetek sportolás közben, ez most talán nem az az időszak, amikor a határainkon túl - de még annak közelében sem - kellene másznunk. Ha nehéz utakon szeretnétek edzeni, akkor javasoljuk inkább a top-rope mászást, azon is inkább a könnyebb, de szériázós jellegű edzést. Ezen kívül lehetőleg ne csoportosan sportoljatok, hanem egyénileg, vagy tartsátok be a biztonságos távolságot.

A legfontosabb most saját magunk és szeretteink biztonsága - vigyázzatok tehát magatokra, és legyetek türelmesek, mert a hegyek megvárnak!

Az egyesület működésében a fentiek tükrében az alábbi változásokról döntöttünk:

• A tavaszi trad alapfokú sziklamászó tanfolyam elmarad.

• A csütörtöki klubnapjaink elmaradnak, a szertár és a titkárság pedig a további értesítésig zárva tart.

• További tanfolyamainkkal, táborainkkal kapcsolatban a helyzet változásának függvényében fogunk dönteni, ahogy közeledünk a tervezett időponthoz.

Figyelj minket Facebook-on is, dolgozunk egy online csütörtöki klubnap lehetőségén, előadásokkal és filmekkel!

---

Excelsior SE kilépése az MHSSz-ből

Az egyesület vezetősége - a tagság érdekeit szem előtt tartva - a 2019. december 12-én megtartott vezetőségi ülésén arra a döntésre jutott, hogy nem látja értelmét, hogy az Excelsior Hegymászó Sportegyesület a jövőben a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség tagja maradjon.
Erre a döntésre az egyesület alapszabálya a vezetőségnek lehetőséget ad, emellett a 2020. február 27-én tartott éves rendes közgyűlésen a tagság vélemény-nyilvánító szavazatait is figyelembe vette.

További fontos információkat a mellékelt dokumentumban olvashattok: <<< TÁJÉKOZTATÓ >>>

A kilépés hatálybalépése 2020. június 30.

FONTOS!
A kilépés hatályra emelkedéséig a magyarországi sziklamászó helyeken történő esetleges ellenőrzésekhez szükség esetén az MHSSz honlapjáról elérhető tagi regisztráció szükséges!

Bővebben: https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=96710%3A1 -> Tagok -> Regisztráció

---

Kövess minket a szociális hálóinkon is!

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!