Excelsior Hírlevél

2020. április

---

Ha jól érzed magad nálunk, tetszenek rendezvényeink, programjaink és szeretnél segíteni, várjuk felajánlásodat, személyi jövedelemadód 1%-át!

A befolyó összegeket szertári és könyvtári fejlesztésekre, mászótalálkozók, előadások szervezésére fordítjuk, hogy klubtagjaink oktatását, mászásait továbbra is megfelelő színvonalon támogathassuk!

Köszönjük támogatásod!

Bővebben >>

---

Mászóengedélyek a weboldalon

Az Excelsior Hegymászó SE elindította a hazai mászóiskolákhoz szükséges engedélyek megszerzését. A 8 megyei kormányhivatalnak, valamint a Budapesti Főpolgármesteri Hivatalnak kiküldött kérelmek közül 5 helyről már megkaptuk a választ. Sajnos a Veszprém megyei kormányhivatal a vírusjárványra hivatkozva egyenlőre nem adta meg az engedélyt. A többi hivatal azonban pozitív választ küldött.

Ehhez kapcsolódóan honlapunkra készítettünk egy térképes, tájékozódást segítő oldalt, mely az egyes sziklákhoz tartozó engedélyeken kívül, tartalmazni fogja a sziklához tartozó kalauzt és az esetleges korlátozásokról való információkat. A még szerkesztés alatt álló oldalt a Mászás -> Engedélyezett mászóhelyek menüpont alatt találjátok.

A már megérkezett engedélyeket az említett menüpontnál a régiós térkép alatt is megtaláljátok. Azon területekhez, melyekhez még nem érkezett meg az engedély, természetesen a szövetségi engedély érvényes.

---

Változás az egyesület vezetésében

Áprilisban változás történt az egyesület vezetésében.

Sepsi Örs, a gazdasági vezetői pozíciót 2018 óta betöltő klubtársunk jelezte, hogy vissza kívánja adni tisztségét, amely lemondást a vezetőség sajnálattal elfogadott. Örs ugyanakkor vállalta, hogy a gazdasági vezetői pozíció betöltéséig, de legkésőbb a következő közgyűlésig a pénzügyi támogató tevékenységét folytatja.

Örsnek a vezetőség hálásan köszöni vezetői szerepvállalását és az egyesület pénzügyi folyamatainak működtetésében vállalt áldozatos munkáját, és számít további aktív klubtagi tevékenységére.

---

Online előadás

Klein Dávid - Trad utak a marokkói Anti-Atlasz hegységben

A klubélet a járvány miatt gyakorlatilag szünetel, és ennek mindannyian érezzük hiányát. Ezért megpróbálunk néhány előadást online csatornán megtartani.

Az első online előadást 2020. április 30-ra tervezzük, melyen Klein Dávid fog elkalauzolni minket Marokkó kvarcitszikláira, ahol 2019-ben és 2020-ban mászott barátnőjével néhány szép trad utat! 

Figyeljétek tehát a facebook oldalunkat és a weboldalt a részletekkel kapcsolatban - hamarosan ott adjuk hírül a technikai megvalósítás módját.

A csütörtöki klubnapok és élő előadások varázsát pótolni ugyan nem tudjuk, de talán mégiscsak éreztetni tudjuk majd Veletek, hogy az Excelsior továbbra is él és virul, és mindannyian türelemmel várjuk a vészhelyzet végét.

---

Grazer Bergland mászótábor

A minden évben népszerű tavaszi mászótábor egyesületi naptárunk szerinti dátuma, idén május 22-24.

Szarvas Gábor, a tábor vezetője szerint sajnos a jelenlegi helyzet biztos alkalmatlan a táborozásra, meg egyáltalán a lakhely elhagyására, de ha valami csoda folytán javulás állna be, akkor az úgy is az indulás előtt nem sokkal fog majd kiderülni.
Ezért jelentkezni továbbra is ér a honlapon, mindenféle kötelezettségvállalás nélkül!

Változatos, többnyire nittel utak, ahol azonban helyenként elkelhet a saját köztes is. A 2003-as kalauzban 1200 út közül választhatunk, III-X UIAA fokozatban, 1-16 kötélhossz között.


Jelentkezés és információ a mászótáborról >>>

---

Tengerszem webshop

A Tengerszem Túraboltban a jelenlegi pandémiás helyzetben is érvényesíthetitek az Excelsior tagoknak járó kedvezményeket! Aki a webshopon keresztül szeretne a rendes 10%-os, illetve az időszakos 20%-os kedvezménnyel vásárolni, annak a Tengerszem weboldalán történő regisztrációja után egy e-mailt is kell írnia!

webaruhaz(kukac)tengerszem(pont)hu címre küldendő e-mailben jelezzétek, hogy Excelsior tagok vagytok és mellékeljetek a tagsági igazolványotokról egy fotót, melyen látszik a név és az érvényes matrica is a hátlapon. A manuálisan történő visszaigazolás után a weboldal kasszájánál már a kedvezményes összeg fog megjelenni, és ekkor tudtok fizetni!

---

Hírlevél archívum

 

Lemaradtál a korábbi hírlevelekről? Semmi gond!

Korábbi hírleveleinket  az Archívum -> Hírlevelek menüpont alatt meg tudjátok tekinteni!

---

Eseményeink a honlapon


Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2020-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz is >> 

Letöltheted .pdf formátumban nyomtatáshoz >>

---

Kövess minket a szociális hálóinkon is!

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!