Kedves Újdonsült Klubtársunk!

Köszönjük, hogy az alapfokú sziklamászó tanfolyam elvégzéséhez az Excelsior Hegymászó Sportegyesületet választottad.

 

Gratulálunk a sikeres vizsgádhoz és örömmel üdvözlünk a klubban! 

Minden frissen vizsgázott tagunkat kérünk, hogy a tanfolyamon használt egyesületi felszereléseket (kötél, beülő, sisak, stb.) hozza vissza a következő csütörtökön, azaz június 25-én 20.00-tól a Szertárba. Köszönjük!

 Az alapfokú tanfolyam elvégzésével kinyílik számodra az Excelsior világa.

Felvételt nyertél az Excelsior Hegymászó Sportegyesületbe, amely Magyarország egyik legaktívabb tagságával rendelkező klubja, ahol számos tanfolyam, tábor és esemény vár Téged.

Nyitva áll számodra a magashegyek világa - moduláris tanfolyamainkon a sziklamászás és hegymászás teljes palettáját kipróbálhatod és megtanulhatod - velünk mindig lesz hova fejlődnöd!

Hogy miben más az Excelsior? Mi sportegyesületként működünk, azaz célunk, hogy minél több, magasan képzett jó sportoló tagunk legyen. Ezért eseményeink, táboraink, edzéseink és előadásaink jellemzően ingyenesek vagy önköltségesek - csak tanfolyamainkért kérünk szervezési díjat. Folyamatosan arra törekszünk, hogy tagjaink ismereteit elméleti és gyakorlati síkon is bővítsük.

Az Excelsior SE tanfolyami rendszere

• Az alapfokú tanfolyam végén hivatalos vizsgát tettél és ezzel hegymászó tanulói fokozatot szereztél.

• Az alapfokú tanfolyam, majd a nyári alpesi és a téli alpesi hegymászó tanfolyam sikeres elvégzése után leszel Vizsgázott Hegymászó.

• Az alap tanfolyamokon túl a hegymászás minden ágát megtanulhatod egyesületünknél:
gleccserjárás, jégmászás, homokkő, mesterséges mászás, túrasí és lavinaismereti tanfolyam.

• Végül pedig megkoronázhatod tudásod a mixmászó tanfolyammal, amely az alpesi hegymászás csúcsát jelenti.

---

Jelentkezz be a Weboldalunkra!

A tagsági viszony megszerzésével az egyesületi weboldal belső, jelszóval védett tartalmához is hozzáféréshez jutottatok. A jelszóval védett oldalakon többek között megtalálhatjátok aktuális taglistánkat, az egyes tagok elérhetőségével.

Belépéshez meg kell adni a felhasználónevet és a jelszót. A felhasználóneve mindenkinek a saját teljes neve, egybeírva, kisbetűvel, ékezet nélkül. Pl. Horváth Tibor felhasználóneve horvathtibor. A jelszava pedig a születési dátum számokkal egybeírva, nyolc számjegyen (pl. 1985. július 6. -> 19850706). A jelszavadat kérlek, belépés után változtasd meg! Próbáltunk szép képeket is összegyűjteni rólatok - de természetesen nyugodtan cseréljétek le, ha nem tetszik.
Ha valakinek mindezek ellenére gondja támad a belépéssel, akkor kérlek írjatok e-mailt a garamvolgyi.mihaly@excelsior.hu vagy a kommunikacio@excelsior.hu címre.

Bejelentkezés után táborokra, tanfolyamokra tudsz helyet foglalni az adott esemény oldalán a Foglalás pont alatt magadnak és társadnak, ezzel segítve az esemény szervezőjét a létszám tervezésében.

Az aktuális taglistánkat a honlapon a Tagoknak menüpont alatt. Érdemes kitöltened a saját adatlapodon az elérhetőségeidet (telefonszám, emailcím) - mivel ez jelszóval védett tartalom, ezt illetéktelenek nem láthatják.

Tovább a weboldalra >>

---

Egyéb információs csatornáink

A tagság elnyerésével automatikusan regisztráltatok a rendszeres havi hírleveleinkre is. Korábbi hírleveleinket pedig a weboldalon megtalálhatod.

Legfontosabb interaktív kommunikációs csatornánk a facebook csoportunk, amelyet a weboldallal és a hírlevéllel egyenértékű információ megosztó felületként üzemeltetünk. A zárt csoportba jelentkezéssel lehet bekerülni. Ha fontos számotokra, hogy gyorsabban és részletesebben értesüljetek az egyesületi élet eseményeiről, jelentkezzetek a csoportba! Ne felejtsétek el elolvasni a moderációs alapelveket, amelyek a csoportra érvényesek. Jelentkezés a csoportba >>

Kövesd az egyesület facebook oldalát is, ahol hivatalos egyesületi híreket közlünk.

Instagram oldalunkon a klubélet és a hegyek hangulatát igyekszünk felidézni, és Tőletek is várunk képeket ide a kommunikacio@excelsior.hu címre!

Van továbbá YouTube csatornánk, ahová videókat szoktunk feltölteni.

---

A tanfolyam elvégzése után is vezessétek mászónaplóitokat!
Másszatok szép utakat és küldjetek róla képes beszámolót, amit megjelentethetünk a honlapon!
Év végén küldjétek el mászónaplótokat, hogy lássuk hova fejlődtetek, milyen utat jártatok be. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjainkat díjazni fogjuk, ráadásul a terveink szerint idén már a legalább öt alpesi trad útnak megfelelő teljesítményt nyújtó, és naplót beadó sporttársak logózott egyesületi pólót is kapnak!

Várjuk mászónaplóitokat, beszámolóitokat, fényképeiteket,  melyeket a maszonaplo@excelsior.hu címre küldjetek!
Részletek >>

---

Nyári alpesi hegymászó tanfolyam
- a következő lépés -

A hegymászóvá válás következő lépcsője lehet Számotokra a nyári alpesi hegymászó tanfolyam, amelyet a megszokott és jól bevált Magas-Tátra Kis-Tarpataki-völgyében, a Téry Ödön menedékházban tartunk.

MÉG MINDIG VAN HELY? JELENTKEZZETEK!

A tanfolyamról itt olvashatsz részleteket >>

Érdeklődés: alpesitanfolyam@excelsior.hu

---

Klubélet

Az Excelsior klub csütörtök esténként a találkozások, megbeszélések, túratervezések, élménybeszámolók és előadások helyszíne.

Klubnapokon tehát programok várnak Titeket 20:00 órától.

Várunk Téged is minden csütörtökön a klubban!

---

Excelsior Sportoló 2019 díjátadó ünnepség

Excelsior sportoló díj - 2019

2003-ban indítottuk el az Excelsior sportoló díjat, melyet az elmúlt éves teljesítményei és egyesületért tett munkájának elismeréséért 2019-ben Ruskó András kapott. Részletek >>

A díjátadó ünnepséget 2020. július 9-én, 20:00 órás kezdéssel tartjuk meg, melyre szeretettel várunk Téged is!

---

Előadás: Kerekes Bence - alpesi mászások Svájcban

A Svájcban élő Kerekes Bence tagtársunk képes beszámolót tart svájci alpesi mászásairól, kedvet csinálva ezzel nagyszerű nyári mászásokhoz. Biztos frankó lesz, gyere el Te is!

Előadás tervezett időpontja: 2020. július 9., 21:00-tól

---

Szertár, könyvtár, titkárság, klubélet

szertar

Szertárunkból felszerelést kölcsönözhetsz alpesi mászáshoz, jégmászáshoz, téli mix-mászáshoz, via ferrata utakhoz, túrasízéshez vagy gleccserjáráshoz. Kínálatunkban megtalálható minden felszerelés, ami a hegymászáshoz szükséges - a bakancsoktól kezdve az éksoron át a lavinaszondáig széles kínálattal várjuk a hegyekbe indulókat.

Részletek >>

Titkárság

Egyesületünk titkárságán intézheted a tagsággal kapcsolatos ügyeket, illetve itt éred el az egyesületi könyvtárat is, ahonnan hegymászással kapcsolatos könyveket, kalauzokat, DVD-ket kölcsönözhetsz.

Részletek >>

Szertár és titkárság nyitvatartása: csütörtökönként 20:00 - 21:30

---

Tengerszem kedvezmény 10+10%

Immár majdhogynem történelminek nevezhető együttműködésünk van a Tengerszem Túrabolttal. Tanfolyamok ideje alatt és egyes jelentőségteljesebb alkalommal a szokásos éven át tartó 10%-os Excelsioros kedvezményen felül tovább 10%, azaz összesen 20% kedvezményt kaphattok a tagsági kártyátok bemutatásával a Tengerszem Dohány utca 29. alatti üzletében!

A következő 20%-os akció június 25-től július 31-ig tart! Amennyiben bővítenéd a felszerelésedet, most érdemes beruházni!

---

Eseményeink a honlapon


Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2020-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz is >> 

Letöltheted .pdf formátumban nyomtatáshoz >>

---

Kövess minket a szociális hálóinkon is!

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!