Excelsior Hírlevél

2020. november

---

Egyesületi járványügyi szabályzások 2.

A koronavírus második hulláma miatt ismét szigorítások léptek életbe, amelyek az Excelsior működésére is hatással vannak.

Tekintettel arra, hogy mind törvényi, mind erkölcsi felelősségünk, hogy mindent megtegyünk a sok-sok emberéletet követelő járvány visszafogása érdekében, az Excelsior klubot 30 napra bezárjuk, és az egyesületi klubnapokat felfüggesztjük.

A Titkárság és Szertár azonban előzetes egyeztetéssel és időpont foglalással látogatható lesz, ameddig ezt a szabályok nem tiltják. Amennyiben tehát felszerelést bérelnél, vagy a titkárságon szeretnél valamit személyesen intézni, vagy könyvet szeretnél kölcsönözni a könyvtárunkból, úgy azt az adott hét szerda nap végéig jelezd a szertár vagy a titkárság e-mail címein ezen szándékodat, és egyeztess időpontot. Ennek megfelelően másnap, csütörtökön 18:00 és 19:00 óra között várni fogunk majd.

Továbbá ismételten felhívjuk figyelmedet az elővigyázatos és felelősségteljes magatartásra!

Lehetőleg kerüld a csoportosulást, hogy ne válj tudtodon és akaratodon kívül vírusterjesztővé, és kerüld a veszélyes helyzeteket, hogy esetleges sérüléseddel ne terheld tovább az egészségügyi rendszert.

Néhány mászóterem létszám-, és időkorláttal továbbra is rendelkezésre áll versenyzők és élsportolók számára. Az Excelsior kérése és javaslata, hogy ezzel a lehetőséggel csak abban az esetben élj, amennyiben valóban versenyző vagy - egyéb esetben válaszd a kültéri és/vagy kiegészítő sporttevékenységet, hiszen a terjedés szempontjából bizonyítottan az egyik legveszélyesebb helyszín a beltéri csoportosulások.

A legfontosabb most saját magunk és szeretteink biztonsága - vigyázzatok tehát magatokra, és legyetek türelmesek, mert a hegyek megvárnak!

Figyeld a további kiírásokat weboldalunkon és a facebook-on!

---

Sikeres alapfokú vizsgázottak

Idén a homokköves tanfolyam kivételével valamennyi tanfolyamunk rendben lezajlott - bár a tavaszi alapfokú egy kis időrendi eltolással. Az őszi alapfokú trad tanfolyam október 18-án megtartott vizsgáján végül tanfolyamosok és pályázók együttesen 34-en vizsgáztak le és váltak tagjainkká.

Gratulálunk nekik!

---

Véget ért a trepnis tanfolyam

Az idei mesterséges mászótanfolyamot Hampl Róbert oktatónk tartotta, melynek során a képzésen részt vett 10 fő Köpüs-kő szikláin is igyekezett elsajátítani az amúgy télen nagyszerűen űzhető mászótechnikát.

Velük várhatóan tovább bővült az eddig Lázár István által okított trepnizők népes tábora, így újabb autók csatlakozhatnak a Robi által szervezett téli szezonos edzésekhez.

Trepnizők, ha van kedvetek csatlakozzatok Ti is!

Jelentkezés Hampl Róbertnél e táblázat segítségével: Google Sheet

 

---

Táborok, tanfolyamok 2021-ben is

A november 3-án megtartott oktatói gyűlésen az oktatók és táborvezetők átbeszélték a 2020-ban megtartott rendezvényeinket, valamint egyeztettek a 2021-es táborok és tanfolyamok időpontjairól. A Vezetőséggel egyetértésben a tanfolyamok és a táborok időpontjait egyenlőre még csak PDF-formában letölthetitek a honlapunkról. Hamarosan az Események menüpont alatti időpontok is beállításra kerülnek.

Reméljük, hogy 2021-ben a járványhelyzet javul és a tanfolyamok mellett a táborokat is meg fogjuk tartani.

Figyeljétek a honlapon a kiírásokat és jelentkezzetek! Egyenlőre a járványhelyzetre való tekintettel nem jár kötelezettséggel a jelentkezés, azaz amennyiben az adott tábor a vírus helyzet miatt elmarad, úgy nem kell fizetni a szállásért. De segítsétek a táborvezetők szállásigényjelzését a hegyi szállók felé, mert vannak táborok ahol akár fél évvel előbb kell leadni a jelentkezést.

---

Hírlevél archívum

 

Lemaradtál a korábbi hírlevelekről? Semmi gond!

Korábbi hírleveleinket  az Archívum -> Hírlevelek menüpont alatt meg tudjátok tekinteni!

---

Eseményeink a honlapon

Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2020-as eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Vagy letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz is >> 

---

Kövess minket a szociális hálóinkon is!

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!