Excelsior Hírlevél

2021. február

---

Ha jól érzed magad nálunk, tetszenek rendezvényeink, programjaink és szeretnél segíteni, várjuk felajánlásodat, személyi jövedelemadód 1%-át!

A befolyó összegeket szertári és könyvtári fejlesztésekre, mászótalálkozók, előadások szervezésére fordítjuk, hogy klubtagjaink oktatását, mászásait továbbra is megfelelő színvonalon támogathassuk!

Köszönjük támogatásod!

Bővebben >>

---

Lejárt mandátumok meghosszabbítása

A pandémia miatt érvényben lévő kormányrendelet szerint egyelőre nem tudunk személyes közgyűlést tartani, az alternatív megoldásokat (pl. online) a vezetőség elvetette.
Mivel két vezetőségi tag mandátuma 2021. január 18-án lejárt, ezért a jelenlegi állapot fenntartása érdekében, ezúton tájékoztatunk Benneteket, hogy a következő közgyűlésig mindketten folytatják munkájukat.

Köszönjük Garamvölgyi Misinek (kommunikáció) és Mezei Csillának (titkárság)! 

---

Mászóteljesítmények értékelése

Köszönjük, hogy idén is beküldétek mászónaplóitokat! Az egyesületi sportélet szempontjából fontos információ, hogy milyen sporteredmények születnek. Erről ad némi információt a beküldött mászónapló kiértékelése. Bár a covid-19 járvány korlátozásai miatt kevesebb külföldi mászásra volt lehetőség 2020-ban, mégis szép eredmények születtek!
A fiúknál Kozma Bálint 2018 után ismét az élen végzett, míg a lányoknál Márai Beáta évről-évre egyet előrelépve lett 2020-ban az első.

Gratulálunk nekik és minden mászónaplót beküldőnek!

További eredmények itt >>>

---

Homokkő mászótanfolyam és tábor

Mi úgy készülünk, hogy az elmaradt tavalyi tábor után idén májusban megyünk a német homokkövekre - szokás szerint Bad Schandau környékére, Németországba!

Uzsák Gábor - táborvezető és tanfolyamvezető, Frindt Gábor segítségével már lefoglalta a szállást.

Aki már volt ott, sosem felejti el, hiszen egyrész varázslatos a környezet, másrészt pedig a szigorú szabályok alapján folytatott tradícionális mászás egészen egyedi kihívások elé állítja az embert.

Gyere el, ha szeretnéd megtanulni vagy gyakorolni ezt a speciális mászótechnikát, illetve ha van tapasztalatod saját közteses mászások terén! Az alapszinten idén 8 fő jelentkezésére számítunk, illetve lesz haladó tanfolyam, és tábor is.

Jelentkezés és további infók itt >>>

---

Tavaszi alapfokú trad tanfolyam

Az idén március 18 - május 8. között megrendezésre kerülő tavaszi alapfokú trad sziklamászó tanfolyamunkra akkora volt az érdeklődés, hogy már január közepén betelt az előzetesen 30 főben maximalizált tanfolyami létszám, sőt január végére a várólistával együtt 40 fő jelentkezett!
Az Excelsior oktatói vállalásoknak köszönhetően idén 36 fő tanfolyamost tudunk tavasszal oktatni.

Köszönjük tagjainknak, hogy ismerőseiteknek és barátaitoknak minket ajánlotok, és a tanfolyamosok az Excelsior szakmailag magas szinten képzett oktatóival ismerhetik meg a sziklamászás rejtelmeit!

Hamarosan indul az őszi alapfokúra is a jelentkezés, irányítsátok őket a honlapunkra, hogy megismerjék a tanfolyami rendszerünket.

---

Téli alpesi tanfolyam és Téli tábor

A címben említett két eseményünk megtartásának esélye jelenleg a szlovák kormány rendeletei miatt bizonytalan. Ugyan mindkét eseményre a jelentkezők jelentős része vállalja a Szlovákiába történő beutazáskor szükséges 3 napnál nem régebbi PCR-teszt extra költségeit, valamint a hazautazáskor esetlegesen a határon való ellenőrzéskor karantén alá helyezést, de sajnos a Téry-ház és a Poprádi-tavi menedékház, ahogy az összes szlovák vendéglátóhely jelenleg nem fogadhat szállóvendégeket.
Ez a korlátózó rendelet nem csak idehaza nehezíti meg a szállásadók életét, hanem Szlovákiában is. A híradások szerint az intézkedés már a szlovák kormányt is megosztja, és a soron következő február 24-i parlamenti ülésen döntenek arról, hogy a február 8-án bejelentett veszélyhelyzet és az azzal kapcsolatos rendeleteket - így a szállásadókra vonatkozóan is - meghosszabbítják-e.
Izgalommal várjuk, hogy milyen döntés születik!

Kapcsolódó hír >>>

---

Hírlevél archívum

 

Lemaradtál a korábbi hírlevelekről? Semmi gond!

Korábbi hírleveleinket  az Archívum -> Hírlevelek menüpont alatt meg tudjátok tekinteni!

---

2021-es eseményeink


Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2021-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz is >> 

Letöltheted .pdf formátumban nyomtatáshoz >>

---

Kövess minket a szociális hálóinkon is!

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!