Excelsior Hírlevél

2021. március

---

Ha jól érzed magad nálunk, tetszenek rendezvényeink, programjaink és szeretnél segíteni, várjuk felajánlásodat, személyi jövedelemadód 1%-át!

A befolyó összegeket szertári és könyvtári fejlesztésekre, mászótalálkozók, előadások szervezésére fordítjuk, hogy klubtagjaink oktatását, mászásait továbbra is megfelelő színvonalon támogathassuk!

Köszönjük támogatásod!

Bővebben >>

---

2021-es matricák
és új tagsági kártya

Megújításra kerül az Excelsior tagsági kártya, mely az álló elrendezés mellett sok más újítást is tartalmazni fog. Bővebb infót itt találtok >>>

Sajnos mivel a kártya megújítása lassabban halad, mint gondoltuk, ezért az Excelsior hamarosan elkezdi a 2021-es matricákat ideiglenesen a régi - jelenleg még érvényben lévő - tagsági kártyákhoz kiosztani, hogy a magyar mászóiskolákban az esetleges ellenőrzések során elkerüljük a félreértéseket. A matricák átvételéről hamarosan levelet kapnak azok, akik már befizették a 2021-es tagdíjat.

Figyelem! Hivatalosan az mászhat az Excelsior SE által megkért és a honlapunkon aktuálisan megtalálható engedélyekkel, akinek érvényes tagsági kártyája van.

---

Homokkő mászótanfolyam és tábor

Mi úgy készülünk, hogy az elmaradt tavalyi tábor után idén májusban megyünk a német homokkövekre - szokás szerint Bad Schandau környékére, Németországba!

Uzsák Gábor - táborvezető és tanfolyamvezető, Frindt Gábor segítségével már lefoglalta a szállást.

Aki már volt ott, sosem felejti el, hiszen egyrész varázslatos a környezet, másrészt pedig a szigorú szabályok alapján folytatott tradícionális mászás egészen egyedi kihívások elé állítja az embert.

Gyere el, ha szeretnéd megtanulni vagy gyakorolni ezt a speciális mászótechnikát, illetve ha van tapasztalatod saját közteses mászások terén! Az alapszinten idén 8 fő jelentkezésére számítunk, illetve lesz haladó tanfolyam, és tábor is.

Jelentkezés és további infók itt >>>

---

Grazer Bergland mászótábor

Idén a népszerű Grazer Bergland-i mászótáborunkat a naptár szerint május 14 és 16 között szeretnénk megtartani, remélhetőleg erre lesz módunk.

Természetesen jelen helyzetben a tábor megrendezése bizonytalan, azonban mi az utolsó pillanatig úgy készülünk, hogy megyünk. Szeretjük ezt a helyet, mert mészkő sziklákon, jól biztosítható utakon tudunk mászni, és itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kihívást jelentő nehézséget. 

A tábor szervezője Szarvas Gábor.
Figyeljétek a híreket, és addig is jelezzétek részvételi szándékotokat a weboldalon!

További információ >>>

---

Téli alpesi tanfolyam és Téli tábor

ELMARADT!

/fotó: Vainel Gergely Gyula; katt rá a nagyobb mérethez/

Sajnos minden reményünk ellenére a címben említett két eseményünket idén nem sikerült megtartanunk. Ugyan a jelentkezők vállalták volna a határátlépéshez szükséges PCR teszteket, a bejelentett vészhelyzet miatt sem a Téry, sem pedig a Poprádi-tavi menedékház nem fogadhatott szállóvendégeket. Ráadásul a szlovák kormány a Szlovákiában aggasztó helyzet miatt minden beutazóra karantént rendelt el az új intézkedő csomagjukban, így kénytelenek voltunk az eseményeket elhalasztani.

A helyes és felelősségteljes döntés jelen helyzetben az egészségügyi és korlátozó előírások maradéktalan betartása. A Tátra megvár, jövőre egészen biztosan ott leszünk!

---

Hírlevél archívum

 

Lemaradtál a korábbi hírlevelekről? Semmi gond!

Korábbi hírleveleinket  az Archívum -> Hírlevelek menüpont alatt meg tudjátok tekinteni!

---

2021-es eseményeink


Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2021-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz is >> 

Letöltheted .pdf formátumban nyomtatáshoz >>

---

Kövess minket a szociális hálóinkon is!

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!