Excelsior Hírlevél

2021. június-július

---

/Wilder Kaiser tábor: Fleischbank, Via Classica, Kovács Lilla - Buzgó Boti/

Elindult a nyár és a pandémia is talán elkezdett visszábbhúzódni, jöhetnek a nyári mászások. Kívánunk Nektek tartalmas mászószezont és sok szép utat, biztonságos mászásokat.
Fotózzatok, videózzatok, és ha van olyan kaland, amit szívesen megosztanátok velünk, akár cikk, akár egy előadás formájában, azt jelezzétek, hiszen a Ti sikereitek teszik valódi egyesületté az Excelsiort!

Szép mászásokat kíván az Excelsior Vezetősége!

---

Tisztújító közgyűlés - 2021. szept. 2.

A Magyar Kormány enyhítette a pandémia korlátozásait, így lehetőség nyílt arra, hogy összehívjuk a Közgyűlést, amire igen nagy szükség van, mivel idén 3 vezetőségi tag mandátuma járt le és mindhárman jelezték nem kívánják folytatni tisztségüket.

• Buzgó Botond (egyesületvezető, 2014.03.12. - 2021.06.21.)

• Garamvölgyi Mihály (kommunikációs vezető, 2018.01.18. - 2021.01.18.)

• Mezei Csilla (titkárság vezető, 2018.01.18. - 2021.01.18.)

A kommunikációs vezetőségi tisztségre Rácz Mihály jelezte pályázati szándékát, a titkárságvezetőnek pedig Márai Beáta jelölteti magát.
Mindkettejük vezetőségi tisztségét támogatja a jelenlegi Vezetőség. 

Ezen felül további két pozíció (gazdasági és jogi vezető) jelenleg betöltetlen.

Amennyiben fontos számotokra, hogy az Excelsior megmaradjon egy színvonalas alpesi tradícionális mászást hirdető, és az ehhez felépített tanfolyam-táborok viszonylatában is kiemelkedő sportegyesület, úgy kérünk Titeket segítsetek nekünk megtalálni az Excelsiorhoz méltó új vezezőket. Bátran keressétek esetleges kérdéseitekkel bármelyik Excelsior vezetőségi tagot, amennyiben fontolgatjátok, hogy vezető szerepet vállaltok az egyesületben!

---

Zöld-tavi mászótábor

Idén 2021. augusztus 27-29. között tartjuk a Zöld-tavi mászótalálkozót a Magas-Tátrában.

A Zöld-tavi menedékház kiváló lehetőségeket nyújt, hogy megismerd a Magas-Tátra keleti völgyeit és sziklafalait. Amennyiben ott voltál a tavalyi mászótalálkozón, akkor mondanunk sem kell, hogy miért gyere – ha pedig valamiért lemaradtál róla, akkor itt az ideje, hogy Te is bekapcsolódj!

Időpont: 2021. aug. 27-29.
Helyszín: Zöld-tavi ház, Magas-Tátra
Tábor szervezője: Sepsi Örs (elérhetőségre kattints a névre)
Jelentkezés feltétele: nyári magashegyi tanfolyam sikeres elvégzése

További információk itt >>>

---

Excelsior Sportoló 2020 - díjátadó

Az áprilisi hírlevélben már írtunk róla, hogy 2020-ra az Excelsior Sportoló címet Kozma Bálintnak ítélte oda a Vezetőség.

A díjátadó ünnepség időpontja: 2021. július 22. este 20.00

Bálint az első gyümölcse a fiatal sportolók egyesületbe való bevonzására, valamennyi törzstanfolyamát az egyetemista kedvezménnyel végezte el, majd jelentkezett szertárosnak. Hétköznaponként gyakorlatilag bármelyik magyarországi sziklán felbukkanhat, mindene a mászás. Mászik télen, mászik nyáron, mászik alpesi utat, mászik sportutat, mászik trepnis utat, egyszóval képviseli az egyesület valamennyi mászóstílusát. Mászásairól, edzéseiről pedig rendszeresen ad le mászónaplót, és minden évben az élmezőnyben végez a pontozásos mászóversenyen immáron 2016 óta.

Gyertek el, hallgassátok meg Bálintot, hogy hogyan jutott el néhány év alatt kemény edzésmunkával és tanfolyamokkal ide!

---

2021-es tagdíjfizetések

Még mindig vannak néhányan, akik nem fizettek tagdíjat, pedig másznak a magyarországi mászóiskolákban. Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy ezekben a mászóiskolákban csak engedéllyel lehet mászni, mely engedélyeket az Excelsior SE már korábban megszerezte és folyamatosan frissíti azokat.
Nem késő tagdíjat fizetni!

A tagdíjakból származó bevétel az egyesület elsőszámú legfontasabb jövedelme, hiszen a tevékenységeink nagy részét társadalmi tevékenységben folytatjuk. A tagdíjakból frissítjük könyvtárunkat is!
Ha nem mászol épp egyéb okokból, de Excelsiorosnak mondod magad, kérlek támogass minket egy 9.000 Ft-os tagdíj mértékéig. Cserébe természetesen jár a Kulcsár Bence által tervezett új tagsági igazolvány, melyhez várjuk a fényképedet!

Az új tagsági kártya fényképes, melyhez az alábbi paraméterekkel várunk Tőletek fotót:

• A fényképen a teljes arc kivehető legyen (ne legyen sisak, napszemüveg, stb. rajtatok)

• Felbontás Minimum: 400 X 460 pixel

• Felbontás Optimum és Maximum is egyben: 600 X 690 pixel

A fényképeket küldjétek a titkarsag@excelsior.hu címre!

---

Pitztaler Eisexpress - beszámoló

Pitztaler Eisexpress

2021. június 4–6., Wildspitze
"Hosszú idő óta a listánkon szerepelt az Eisexpress, de valahogy soha nem jött össze a lehetőség. A mostani téli szezont irigykedve figyeltem, mert sok falban régóta nem tapasztalt hóviszonyok jöttek össze."

Kocsis-Ruskó-Vainel trió beszámoló >>

---

Hírlevél archívum

 

Lemaradtál a korábbi hírlevelekről? Semmi gond!

Korábbi hírleveleinket  az Archívum -> Hírlevelek menüpont alatt meg tudjátok tekinteni!

---

2021-es eseményeink


Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2021-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz is >> 

Letöltheted .pdf formátumban nyomtatáshoz >>

---

Kövess minket a szociális hálóinkon is!

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!