Excelsior Hírlevél

2022. március

---

Téli alpesi tanfolyam, duplázva

Mészáros Csaba vezetésével sikeresen lezajlott a téli alpesi oktatásunk. Mindkét turnusnak – 2022. február 21–27., illetve február 27. és március 5. között – kijutott az igazi magas-tátrai télből.

A sok hó, az átlagos -8°C-os hőmérséklet, a 30–40 km/órás szél, helyenként akár 70 km/órás befújásokkal, valamint egy-egy tiszta és szélcsendes nap mind megfelelőek voltak a tanfolyam megtartására.

A két turnusban összesen 28 tanfolyamos végzett, ebből 13 tanfolyamos vált vizsgázott mászóvá. Ezúton is gratulálunk Mindenkinek!

Nézegessetek a tanfolyamos fotókat a weboldalunkon >>>

---

Alpesi trad pályázat

fotó: Novoszádek Péter

Az Excelsior SE elindította egyesületünk legfontosabb alapcélját, az alpesi tradicionális hegymászást támogató pályázatát. A pályázat mászóutakkal, elérendő hegycsúcsokkal, mászótúrákkal kapcsolatos célok elérését segíti anyagi eszközökkel.

A pályázat leadási határideje:
2022. március 24.

Pályázzatok minél többen!

A részletek itt olvashatóak >>>

---

Mixmászó tanfolyam – beszámoló

A Kocsis Dávid, Ruskó András és Vainel Gergely Gyula vezetésével tartott tanfolyamról – expedícióról? – Dendel Niki és Koncz Ákos élménybeszámolóját olvashatjátok a weboldalunkon.

---

Tanfolyamok, táborok

Alpesi mászótábor

2022. május 12–14.

A téli Tátra után az alpesi havas sziklákon való mászás az ami igazán próbára teszi az embert, mivel időigényesebb beszállások és lejövetelek mellett 500–700 méter magas jeges falak leküzdése a cél.

A Bernina-csoportnál megtartandó táborban ehhez mérten nyílik lehetőség önállóan teljesíteni alpesi téli utakat. A részvétel elsősorban az egyesület azon tagjainak javasolt, akik az Excelsior mix mászó alaptanfolyamát sikeresen elvégezték.

Jelentkezési határidő: 2022. április 24.

A részletes leírást és a jelentkezés módját itt találhatjátok >>>

Grazer Bergland mászótábor
2022. május 13–15

A hagyományos Grazer Berglandi tavaszi mászótáborunkat Szarvas Gábor szervezésének köszönhetően idén 2022. május 13–15. között tartjuk meg. 

Amit Grazer Berlandról tudni érdemes: viszonylag közeli helyszínen, mészkő sziklákon, jól biztosítható utakon akár már közvetlenül az alapfokú tanfolyam után is tudtok szépeket mászni. Változatos, többnyire nittel utak, ahol azonban helyenként elkelhet a saját köztes is. A 2003-as kalauzban szereplő 1.200 út közül választhatunk UIAA III-X fokozatban, 1-16 kötélhossz között.

A további részleteket és a jelentkezés módját itt találhatjátok >>>

Homokkő mászótanfolyamok és mászótábor
2022. május 18–22.

Irány a Szász-Svájci Nemzeti Park, ha:

• szeretnéd megtanulni a homokköveken való, tradicionális, saját közteses mászást;

• van homokköves mászó-gyakorlatod, végeztél már homokkő mászótanfolyamot;

• szeretnél pár napot a csodálatos homokkő-tornyok között, akár kirándulással, túrázással eltölteni.

Az alaptanfolyam jelentkezésnél előnyt jelent a saját közteses mászógyakorlat, a trad alpesi mászások. Aki az alapfokú homokköves tanfolyamot elvégezte és szeretne továbblépni, annak lehetősége van a haladó tanfolyamon részt venni.

A mászóutakra javaslatokat adunk, segítünk megtervezni mindenkinek a napi programját a német homokköveken, Bad Schandau környékén, Schrammstein, Bielatal, Rathen mászóvidéken.

A további részleteket és a jelentkezés módját itt találhatjátok >>>

---

Támogass minket adód 1%-ával!

Ha jól érzed magad nálunk, tetszenek a rendezvényeink, programjaink és szeretnél segíteni, várjuk személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlását.

A befolyó összegeket szertári és könyvtári fejlesztésekre, mászótalálkozók, előadások szervezésére fordítjuk, hogy klubtagjaink oktatását, mászásait továbbra is megfelelő színvonalon támogathassuk.

A felajánlással kapcsolatos részleteket itt találhatod >>>

---

Tengerszem kedvezmények

A Tengerszemben az Excelsior 20%-os kedvezménye tovább bővült!
Egyesületi tagként – érvényes tagsági kártya felmutatásával – 2022. május 15-ig a szokásos 10%-os engedménynél még kedvezőbben, vagyis 20%-kal olcsóbban vásárolhattok a Tengerszem Túrabolt kínálatából.

Mi több, a 40 éve piacon levő Meindl bakancsokra mostantól egész évben 20%-os akciót ad a Tengerszem Túrabolt, csak és kizárólag az Excelsior SE hegymászóinak!

Ez nem csak a boltban levő termékekre igaz, hanem a rendelésekre is. Tehetitek mindezt úgy, hogy nincs vásárlási kötelezettség, amennyiben nem megfelelő a méret. A rendeléshez menj be a Tengerszembe, mutasd be érvényes tagsági kártyádat, mondd az eladóknak, hogy Meindl bakancsot szeretnél rendelni. Nagy hozzáértéssel fognak segíteni a kiválasztásban és a rendelésben.

---

Hírlevél archívum

 

Lemaradtál a korábbi hírlevelekről? Semmi gond!

Korábbi hírleveleinket  az Archívum -> Hírlevelek menüpont alatt meg tudjátok tekinteni!

---

Eseményeink a honlapon


Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2022-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz >> 

Letöltheted .pdf formátumban nyomtatáshoz >>

---

Kövess minket a közösségi felületeken is!

Facebook   |   Youtube   |   Instagram   |   Strava

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!