Excelsior Hírlevél

2014.04./II.

Nyári alpesi hegymászó tanfolyam 

Egy újabb lépés a hegymászóvá válás útján – egy teljes hét a Magas-Tátrában, ahol elsajátíthatod az alpesi mászás alapjait!

Az alapfokú tanfolyamon megtanultad a sziklamászás alapjait. Álmodból felkeltve is megépítesz egy standot, tudod, hogyan kell biztonságosan ereszkedni, a társadat biztosítani, és ezt a vizsgán is sikeresen bizonyítottad. Másztál már több kötélhosszas, jól biztosított utakat is, és legalább UIAA IV-V-ös fokozaton tudsz előre mászni.

Ha mindez igaz rád, akkor van egy jó hírünk – eljött az ideje, hogy továbblépj az igazi, nagybetűs Hegymászás irányába! Várnak a kihívások a több kötélhosszas, alpesi utakban, ahol megtapasztalhatod a saját köztesekkel történő mászás semmihez sem fogható szépségét!

Jelentkezz Te is nyári alpesi hegymászó tanfolyamunkra!

Időpont: 2014. július 6-13.

Helyszín: a Téry Ödön menedékházat (2015 m) körülölelő sziklafalak (Sárga-fal, Középorom, Lomnic Nyugati fal, Zöld-tavi csúcs, Jégvölgyi csúcs, Markazit-torony, Vörös-torony, Hegyes-torony)

További részletek >> 

Jelentkezési határidő: 2014. április 30.

Jelentkezés: alpesitanfolyam@excelsior.hu, +36 30 607 8629

Pünkösdi mászótalálkozó a Magas-Tátrában - jelentkezés még a héten!

Felkészülnél a nyári alpesi tanfolyamra? Jó társaságban, izgalmas sziklautakon indítanád a nyári mászóidényt?

Gyere el pünkösdi szezonnyitó mászótalálkozónkra, melyet a Magas-Tátrában, a Poprádi tó környékén tartunk! A jelentkezés feltétele a nyári alpesi vizsga, de várjuk azok jelentkezését is, akik idén szeretnék elvégezni a nyári alpesi tanfolyamot, és előtte szívesen részt vennének egy felkészítő hétvégén! Jelentkezz bátran akkor is, ha nincs még mászópárod - segítünk a tudásodnak megfelelő mászótárs és mászóutak kiválasztásában is.

További részletek >>

FIGYELEM! A szállásfoglalás miatt kérjük, hogy részvételi szándékodat még a héten jelezd!

Jelentkezés, érdeklődés: lazartr@hu.inter.net, +36 20 981 20 78

Mint azt tudjátok, az Excelsior székhelyet vált, hamarosan a Monkey Boulder-ben, a Szentendrei út 95. szám alatt nyitunk újra. A költözés ideje alatt a szertár és a könyvtár korlátozottan működik, amiért türelmeteket és elnézéseteket kérjük! Honlapunkon folyamatosan nyomon követhetitek a költözéssel kapcsolatos friss információkat.

További részletek >>