Excelsior Hírlevél

2015. február

Az MHSSz közgyűlés legfontosabb eredményei

2015. január 31.-én az MHSSz tisztújító közgyűlésén több, az Egyesületünket is érintő kérdésben születtek fontos döntések. A tisztújító közgyűlés Kandrács Ildikót választotta meg az MHSSz új, és egyben első női elnökének, akinek ezúton gratulálunk és sok sikert kívánunk a munkájához! Szintén fontos információ, hogy a BNPI területén újra mászhatnak tagjaink, előzetes internetes regisztrációt követően.

Részletek >>

A lavinákról és a szükséges teendőkről szóló ingyenes előadásunkat érdemes minden, a hegyeket, természetet szerető sporttársnak meghallgatnia.

Nem számít, hogy még sosem foglalkoztál a kérdéssel vagy már több-kevesebb ismeret birtokában vagy: gyere! Kezdőként alapvető ismeretek birtokába juthatsz, tapasztaltként pedig elmélyítheted, frissítheted tudásodat.

2015. február 5.-én, 19 órai kezdettel, az Excelsior klubban.

Részletek >>

2015. március 19 - május 10.-ig tartjuk idei tavaszi alapfokú sziklamászó tanfolyamunkat. Ez az a tanfolyam, ahol a hegymászás kezdődik! 

Részletek a tanfolyamról >>

A korábbi évek tapasztalata, hogy az alapfokú tanfolyamosok nagy része a tagjaink ismeretségi, baráti köréből kerül ki.

Segíts Te is a tanfolyamunk hirdetésében!

Köszönjük a segítséged!

Téli tanfolyamaink

Jelentkezz a téli alpesi tanfolyamra!

Téli alpesi tanfolyam

Gyere el te is téli alpesi tanfolyamunkra és tanuld meg a gyakorlatban, hogy hogyan közlekedj biztonságosan kétezer méter felett, téli körülmények között!

Időpont: 2015. február 21 - 28.

Jelentkezési határidő: 2015. január 15.

Részletek >>

Túrasí és lavinaismereti tanfolyam

Túrasí és lavinaismereti tanfolyam

A túrasízés végtelen szabadságot jelent – te építed a saját pályáidat, te választod meg a saját korlátaidat. Mielőtt kibérelnél egy túrasí szettet és nekivágnál csak úgy a lejtőknek, szánj időt és energiát egy olyan tanfolyamra, ahol a túrasízés technikája mellett ezeket a létfontosságú ismereteket is elsajátíthatod.

Időpont: 2015. február 11 - 15.

Részletek >>

Jégmászó tanfolyam

Jégmászó tanfolyam

Február 5-én indul idei jégmászó tanfolyamunk, ahol a tanulók a négy nap alatt a Málta-völgyben (Maltatal, Ausztria) fogják elsajátítani a jégmászás alapjait. Minden résztvevőnek sikeres tanfolyamot, élményekben gazdag napokat kívánunk!

Részletek >>

Ha jól érzed magad nálunk, tetszettek a rendezvényeink, programjaink és szeretnél segíteni, várjuk felajánlásodat, személyi jövedelemadód 1%-át!

Részletek, fontos tudnivalók >>

Új kalauzok, kiadványok a titkárságon

Az MHSSz gondozásában megjelent a Cywinski-féle kalauz sorozat 12. kötetének magyar fordítása, mely az Ökörhát toronyról szól. A könyv megvásárolható az Excelsior titkárságán, 2500 Ft-ért.

 

Szintén az MHSSz gondozásában jelent meg a négy kötetes, A Tátra főgerince c. könyv, melynek szerzője Adam Piechowski. A négy kötet ára 2950 Ft, mely szintén megvásárolható a titkárságon.

Hogy ne maradj le semmiről...