Excelsior Hírlevél

2019. április

---

Ha jól érzed magad nálunk, tetszettek a rendezvényeink, programjaink és szeretnél segíteni, várjuk felajánlásodat, személyi jövedelemadód 1%-át!

A befolyó összegeket szertári és könyvtári fejlesztésekre, mászótalálkozók, előadások szervezésére fordítjuk, hogy klubtagjaink oktatását, mászásait továbbra is megfelelő színvonalon támogathassuk!

Köszönjük a támogatásodat!

Bővebben >>

---

Új vezetőségi tag

Áprilisban új vezetőségi taggal bővültünk! Harangi János korábban is aktív szerepet vállalt az egyesület életében a felnőtt boulder edzések szervezésével - most azonban új feladattal bíztuk meg őt.

Jani az Excelsior+ projekt managementjéért felel mostantól, amely kezdeményezésről remélhetőleg sokat fogtok még hallani. Ez a projekt lesz későbbiekben a csapat, amelynek elsődleges célja, hogy "...az Excelsior SE tagjai újból olyan magas színvonalú és teljesítményorientált mászásokat hajtsanak végre, melyek öregbítik és újra csillogóvá teszik az Excelsior nevét, valamint kiemelkedő teljesítményeket jelentenek majd a magyar hegymászásban és remélhetőleg a későbbiekben a nemzetközi hegymászásban is."

Figyeljétek a honlapot, mert hamarosan részletekkel jelentkezünk!

---

Grazer Bergland mászótábor

Idén is megrendezésre kerül 2019. május 17-19. között ezen a népszerű mászóhelyen az Excelsior tavaszi tábora.

Mészkő sziklákon, jól biztosítható utakon akár már közvetlenül az alapfokú tanfolyam után is tudtok szépeket mászni.

Változatos, többnyire nittel utak, ahol azonban helyenként elkelhet a saját köztes is. A 2003-as kalauzban 1200 út közül választhatunk, III-X UIAA fokozatban, 1-16 kötélhossz között.

Jelentkezés és információ a mászótáborról >>>

---

Szezonnyitó Mászótalálkozó

Zöld-tavi völgy

Idén is megtartjuk június 7-10 között a szezonnyitó mászótalálkozónkat, melynek helyszíne a Poprádi-tó völgye, a Menguszfalvi-völgy alsó része, 1494 méter tengerszint feletti magasságban.

Szállásunkról, a Poprád-tavi menedékházból kiindulva számtalan alpesi sziklaút közül választhatunk, mindenki megtalálhatja a tudásának, képességének, céljainak leginkább megfelelőt.

Várunk minden Excelsior tagot, aki nyári magashegyi tanfolyamot végzett, gyakorlattól függetlenül - hiszen a mászótalálkozó pont arról szól, hogy a tanfolyam utáni kezdeti lépésekben ne legyél egyedül. Az alpesi tanfolyamra most készülők is jöhetnek - ez esetben a leendő oktatóval való egyeztetés szükséges.

További információ és jelentkezés a honlapon >>

---

Nyári Alpesi Tanfolyam

Nyári Alpesi

Idén is a megszokott és jól bevált helyszínen, a Magas-Tátra Kis-Tarpataki-völgyében, a Téry Ödön menedékházban tartjuk nyári alpesi tanfolyamunkat.

A nyári tanfolyam egy újabb lépés a hegymászóvá válás útján – egy teljes hét a Magas-Tátrában, ahol elsajátíthatod az alpesi mászás alapjait!

Az alpesi, vagyis a saját köztesekkel történő, magashegyi mászás a sziklamászás csúcsa. Hatalmas élmény, teljes értékű kikapcsolódás, leírhatatlan szépségű helyszíneken. Egész- vagy akár több napos hegymászások, felejthetetlen csúcsélmények – hatalmas kalandok, melyek a mászót nagybetűs Hegymászóvá teszik.

Időpont: 2019. július 13 – 20.

További információ és jelentkezés a honlapon >>

---

Események, beszámolók

Eötvös Loránd "Év mászása 2017 és 2018 díjátadó"

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Eötvös Loránd "Év mászása 2017-es és 2018-as ünnepélyes díjátadóját idén május 23-án tartja.

Díszvendég és előadó: Igor Koller szlovák alpinista, a Szlovák Hegymászó Szövetség "James" volt elnöke.

A díjátadón bemutatásra kerülnek a újonnan megalakult Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott tagjai, amely az Excelsioros érintettség miatt is érdekes számunkra.

Belépőjegyek és további információ az MHSSz Facebook oldalán >>

Kecskén takarítottunk

Fontosnak tartjuk, hogy kedvenc mászóhelyeinket rendben tartsuk, és próbáljuk visszaadni valamennyit a természetnek. Ezért szerveztük idén a Kecske-hegyre a takarító napot, amelyen sok zsák szemetet sikerült összeszednünk a bokrok közül. Szerencsére nincs nagy baj - a szemét nagy részét túristák dobálják el, és elsősorban nem a katlanban.

Jó volt, a munka után pedig jól esett a bográcsgulyás. Köszönjük Gyarmati Grétinek a lelkes szervezést.

Legközelebb is gyertek!

---

Akció

Az alapfokú tanfolyam ideje alatt még tart a Tengerszem Túrabolt 20%-os akciója, egészen május 12-ig!

Az Excelsior igazolványodat ne feledd, mert csak azzal érvényes! Legyen rajta matrica is! Tagdíjat utalással tudtok fizetni, vagy a klubban, csütörtökönként a titkárságon!

Tagdíj fizetésről >>>

---

Hírlevél archívum

 

Lemaradtál a korábbi hírlevelekről? Semmi gond!

Korábbi hírleveleinket  az Archívum -> Hírlevelek menüpont alatt meg tudjátok tekinteni!

---

Eseményeink a honlapon


Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2019-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Vagy letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz is >> 

---

Kövess minket a szociális hálóinkon is!

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!