Excelsior Hírlevél

2021. április

---

Ha jól érzed magad nálunk, tetszenek rendezvényeink, programjaink és szeretnél segíteni, várjuk felajánlásodat, személyi jövedelemadód 1%-át!

A befolyó összegeket szertári és könyvtári fejlesztésekre, mászótalálkozók, előadások szervezésére fordítjuk, hogy klubtagjaink oktatását, mászásait továbbra is megfelelő színvonalon támogathassuk!

Köszönjük támogatásod!

Bővebben >>

---

A 2003-ban indított Excelsior Sportoló címet a 2020-as teljesítménye, egyesületben végzett tevékenysége, sportolóként való edzésmunkája eredményeként az Excelsior Vezetősége a címet ezúttal

Kozma Bálint

tagunknak ítélte. A díjátadás időpontjáról később értesítünk benneteket!

Bálint az első gyümölcse a fiatal sportolók egyesületbe való bevonzására, valamennyi törzstanfolyamát az egyetemista kedvezménnyel végezte el, majd jelentkezett szertárosnak. Hétköznaponként gyakorlatilag bármelyik magyarországi sziklán felbukkanhat, mindene a mászás. Mászik télen, mászik nyáron, mászik alpesi utat, mászik sportutat, mászik trepnis utat, egyszóval képviseli az egyesület valamennyi mászóstílusát. Mászásairól, edzéseiről pedig rendszeresen ad le mászónaplót, és minden évben az élmezőnyben végez a pontozásos mászóversenyen immáron 2016 óta.

Gratulálunk!

---

Grazer Bergland helyett Paklenica mászótábor

Bár a hírek szerint Ausztria is elkezdte a pandémia enyhülésével az éttermek és más nyilvános helyek nyitását, a határon való átlépés és az onnan való visszatérés még mindig bizonytalan. Ezzel szemben április 1. óta Horvátország fogadja a magyarokat turisztikai célú beutazással. A horvát határon pedig elfogadják a beoltottságot (14 nappal korábbi második beoltottság igazolásával), vagy a 6 hónapnál nem régebben átesett fertőzés igazolását, vagy az eddig is érvényben lévő 48 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet.

Figyelem! A hazautazás után a hatályban lévő szabályzások szerint 10 napos karantén van érvényben, mely egyelőre csak a fertőzésen 6 hónapnál nem régebben átesettek esetében nem szükséges, a beoltottaknak azonban igen. Természetesen a karantén kiváltható negatív PCR-teszttel.

Ezért a vezetőség úgy döntött, hogy az idei tábort Paklenicán tartjuk meg. A távolság miatt pedig egy héttel később - Pünkösd hétfőt is felhasználva - 3 naposra tervezzük azt, azaz május 21-24. között tartanánk meg.

Az útajánlásokban, szállásfoglalásban Baksa Zsolt oktatónk segédkezik, aki párjával Vikivel tervez egy online bemutatót is. Részletek később.

A tábor főszervezője továbbra is Szarvas Gábor.

Figyeljétek a híreket, és addig is jelezzétek részvételi szándékotokat a weboldalon!

További információ >>>

---

Szezonnyitó mászótalálkozó - 2021

Az idei szezonnyitó mászótalálkozónk tervezett időpontja június 4-6., melyet Boti szervez.
A szállást már lefoglaltuk, s a recepció visszajelzése szerint júniustól a szlovák szabályzások szerint már várhatóan fogadhatnak vendégeket, így várnak minket szeretettel. A határon való kijutás és Szlovákiából történő hazajutás kapcsán felmerülő PCR-teszt/beoltottság/fertőzésen való átesésnek való igazolása, ezek még mind-mind nyitott kérdések, addig várhatóan tisztul majd a kép.
Jelentkezzetek bátran! Amennyiben úgy alakul, hogy nem tud valaki menni, vagy nem lesz olyan mértékű rendeletmódosítás, ami alapján valaki nem tudja vállani a kiutazást, úgy eltekintenek a háziak a fizetési kötelezettségtől.

A Poprádi-tó környéke a Menguszfalvi-völgy és környéke nagyon jó bemelegítés, felkészülés a nyári mászásokra és kiváló helyszín az alpesi környezetben való mozgás gyakorlására.

További információk, jelentkezés itt >>>

---

Szertárhasználati szabályzat

Elkészült a szertári kölcsönzésekre vonatkozó szabályzat, melyet a Vezetőség jóváhagyott.
Olvassátok figyelemmel, előfordulhat hogy lényeges kölcsönzési feltételekről fogsz tudomást szerezni, amire esetleg eddig nem gondoltál.

Ne a kölcsönzéskor lepődj meg!

Szertárhasználati szabályzat (PDF) >>>

Az egyesület szertáráról itt találsz további információkat: Excelsior Szertár

---

Hírlevél archívum

 

Lemaradtál a korábbi hírlevelekről? Semmi gond!

Korábbi hírleveleinket  az Archívum -> Hírlevelek menüpont alatt meg tudjátok tekinteni!

---

2021-es eseményeink


Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2021-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz is >> 

Letöltheted .pdf formátumban nyomtatáshoz >>

---

Kövess minket a szociális hálóinkon is!

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!