Szezonnyitó mászótalálkozó a Magas-Tátrában

Időpont
2022.06.03 - 2022.06.06
Egész napos

Helyszín
Poprád-tavi hegyi szálló

Kategóriák


Gyertek, találkozzunk! Kezdjük együtt idén is az alpesi mászóidényt!

Sajnos 2021-ben a COVID-19 járvány nem engedte megtartani az egyik legnépszerűbb mászótáborunkat, a Szezonnyitó mászótalálkozót, ahol igazi alpesi körülmények között mászhatunk a Magas-Tátra szürke gránitfalain. 2020-ban pedig éppen kiértünk még az első hullám után, de az időjárás vettet gátat, hogy igazán eredményesek legyünk.
Reméljük, hogy 2022-ben végre ismét mehetünk szabadon és ehhez még a Pünkösd hétfő is segít, hogy ismét 3 teljes napot mászhassunk.
A 2019-es mászónapló megtekinthető itt >>>

A legutóbbi mászásokban is sikeres 2019-es tábor pár szóban: Szombat este Vainel Gergely Gyula (Jzy) tartott előadást a tiroli deklarációról sajátos képes vetített prezentációval megfűszerezve. Ezután erről és a mászótervekről jó hangulatban beszélgettünk, ettünk-ittunk, majd másnap a sziklákon újra találkoztunk. Az időjárás a tátrai körülményeknek megfelelően alakult, kicsit borongós, kicsit esős, de végül mindenki szép élményekkel, mászásokkal tért haza.

Jelentkezz!

Ha Te vagy az, aki:

 • szívesen átismételné, elmélyítené az alpesi mászásról szerzett ismereteit
 • szeretne bemelegíteni a nyári alpesi mászásokhoz
 • jelentkezett az idei nyári magashegyi tanfolyamra és előtte részt venne egy felkészítő hétvégén
 • szeretne hódolni az alpesi mászás egyedülálló élményének, gyönyörű környezetben, jó társaságban

akkor ezt a mászótalálkozót neked találták ki!

okorhat_tizi

Mikor?

A mászótalálkozót június 4-6. között tartjuk, helyszíne a Poprádi-tó völgye, mely a Menguszfalvi-völgy alsó részében, 1494 méter tengerszint feletti magasságban fekszik. Szállásunkról, a Poprád-tavi menedékházból kiindulva számtalan alpesi sziklaút közül választhatunk, mindenki megtalálhatja a tudásának, képességének, céljainak leginkább megfelelőt.

Ki jelentkezhet?

Várunk minden Excelsior tagot, aki nyári magashegyi tanfolyamot végzett, gyakorlattól függetlenül. Kimondottan hasznos lehet a találkozó azoknak, akik ugyan elvégezték már a tanfolyamot, de önállóan még nem mernek nekivágni egy tátrai alpesi útnak. Ugyancsak várjuk azokat, akik 2022-ben szeretnék elvégezni a nyári magashegyi tanfolyamot – ők leendő oktatójukkal vagy a tábor vezetője által kijelölt tapasztalt mászóval egyeztetve, felügyelettel tudnak részt venni a találkozón, ami mintegy felkészítő táborként szolgál a számukra. Jelentkezhettek párban és egyedül is, segítünk a jelentkezők közül a megfelelő mászópartner kiválasztásában!

Miért érdemes részt venni a mászótalálkozónkon?

Alpesi sziklákon a tradicionális, saját közteses mászás hatalmas élmény, teljes értékű kikapcsolódás. Az alpesi környezet azonban teljesen új kihívások elé állítja a mászókat – már maga a tájékozódás, a mászóút megtalálása sem könnyű feladat. Az időjárás bármelyik pillanatban változhat, a mászónak tudnia kell megfelelően reagálni, helyes döntéseket hozni. Maga a biztosítástechnika saját köztesekkel is egy folyamatosan fejlesztendő tudás, és egy alpesi mászóút bizony nagyon alapos tervezést igényel.

A mászótalálkozón oktatóink segítenek nektek:

 • a térképek értelmezésében, a megfelelő útvonalak kiválasztásában és abban, hogy hogyan találjátok meg a kiválasztott utat
 • a mászóút alapos megtervezésében – milyen felszerelésre lesz szükségetek, milyen tempóban másszatok, milyen óvintézkedések szükségesek az indulás előtt
 • kérdéseitek megválaszolásában

A sikeres, emlékezetes mászónapot pedig mi koronázhatná meg jobban, mint esténként egy közös vacsora a Poprád-tavi menedékházban, élménybeszámolók, tapasztalatcsere a klubtársakkal, barátokkal.

Jelentkezz Te is minél előbb!

Jelentkezési határidő: 2022. április 28., csütörtök este!
Figyelem, a jelentkezési határidő egyben fizetési határidő is! A háznak előreutalással ki kell fizetnünk a teljes szállásköltséget, melyet sajnos nem kapunk vissza lemondás esetén.
A SZÁLLÁSDÍJAT CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT KLUBNAPON TUDJÁTOK FIZETNI BUZGÓ BOTONDNÁL KÉSZPÉNZBEN!

Várható költségek:

 • Szállásdíj: 15+1,5 EUR/fő/éjszaka, azaz összesen 49,5 EUR/fő a teljes hétvégére, mely a turistaszobákban (4-8 ágyas szobák) való elhelyezést foglal magában – Az új ár egy nagyon kedvezményes ár, sokkal olcsóbb, mint eddig valaha volt
 • Kiutazás: telekocsi rendszerben, az autók megszervezésében, feltöltésében segítünk
 • Étkezés, egyéb költségek: egyéni igények szerint
 • Felszerelés: saját felszerelés, illetve felszerelés bérlésre az Excelsior szertárából van lehetőség

További információk, jelentkezés: Buzgó Botond bbuzgo(kukac)gmail.com+36 30 274 2036

Résztvevők

Foglalás

Foglalási határidő lejárt!