Szezonnyitó mászótalálkozó a Magas-Tátrában

Időpont
2024.06.07 - 2024.06.09
Egész napos

Helyszín
Poprád-tavi hegyi szálló

Kategóriák


Hamarosan itt a nyári alpesi mászóidény, gyertek, kezdjük együtt a Szezonnyitó táborban a Poprádi-tónál!

A tavalyi táborban a szombati napon még kissé nyirkos és ködös, de vasárnap már szuper időben mászhattunk két napot át az ébredező Magas-Tátra gránittömbjei között.

A tábor 28 résztvevője közül mindenki csodás élményekkel és sikeres mászásokkal térhetett haza, köztük a szárnyaikat próbálgató, nyári alpesi tanfolyam előtt álló mászók is, akik sokat tanultak a Tátra tél utáni körülményeiről. Az itt-ott még havas-csúszós beszállók, az ennek következtében víz alatt levő turistautak, a napról-napra egyre melegebb és szélcsendes időjárás, a nyíló mezei virágok teljes pompájukban mutatták meg az alpesi tradicionális mászások szépségeit és kihívásait.

A 2023-as mászónapló itt tekinthető meg (az egyesületi mászónaplóban) >>>

Fényképek a 2022-es mászótáborról >>>

Ha Téged is érdekel a tábor, itt a helyed, jelentkezz!

Ha illenek rád az alábbiak:

 • szívesen átismételnéd, elmélyítenéd az alpesi mászásról szerzett ismereteidet,
 • szeretnél bemelegíteni a nyári alpesi mászásokhoz,
 • jelentkeztél az idei nyári magashegyi tanfolyamra és előtte részt vennél egy felkészítő hétvégén,
 • vagy csak szeretnél hódolni az alpesi mászás egyedülálló élményének, gyönyörű környezetben és jó társaságban

akkor ezt a mászótalálkozót neked találták ki!

TiszaiBalazs_Szezonnyito_Magas-Tatra_20220606_090639

Mikor?

A mászótalálkozót 2024. június 7-9. között tartjuk, helyszíne a Poprádi-tó völgye, mely a Menguszfalvi-völgy alsó részében, 1.494 méter tengerszint feletti magasságban fekszik. Szállásunkról, a Poprád-tavi menedékházból kiindulva számtalan alpesi sziklaút közül választhatunk, mindenki megtalálhatja a tudásának, képességének, céljainak leginkább megfelelőt.

Ki jelentkezhet?

Várunk minden Excelsior tagot, aki nyári magashegyi tanfolyamot végzett, gyakorlattól függetlenül. Kimondottan hasznos lehet a találkozó azoknak, akik ugyan elvégezték már a tanfolyamot, de önállóan még nem mernek nekivágni egy tátrai alpesi útnak. Ugyancsak várjuk azokat, akik 2024-ban szeretnék elvégezni a nyári magashegyi tanfolyamot – ők leendő oktatójukkal vagy a tábor vezetője által kijelölt tapasztalt mászóval egyeztetve, felügyelettel tudnak részt venni a találkozón, ami mintegy felkészítő táborként szolgál a számukra. Jelentkezhettek párban és egyedül is, segítünk a jelentkezők közül a megfelelő mászópartner kiválasztásában!

Miért érdemes részt venni a mászótalálkozónkon?

Alpesi sziklákon a tradicionális, saját közteses mászás hatalmas élmény, teljes értékű kikapcsolódás. Az alpesi környezet azonban teljesen új kihívások elé állítja a mászókat – már maga a tájékozódás, a mászóút megtalálása sem könnyű feladat. Az időjárás bármelyik pillanatban változhat, a mászónak tudnia kell megfelelően reagálni, helyes döntéseket hozni. Maga a biztosítástechnika saját köztesekkel is egy folyamatosan fejlesztendő tudás, és egy alpesi mászóút bizony nagyon alapos tervezést igényel.

A mászótalálkozón oktatóink segítenek nektek:

 • a térképek értelmezésében, a megfelelő útvonalak kiválasztásában és abban, hogy hogyan találjátok meg a kiválasztott utat,
 • a mászóút alapos megtervezésében – milyen felszerelésre lesz szükségetek, milyen tempóban másszatok, milyen óvintézkedések szükségesek az indulás előtt,
 • kérdéseitek megválaszolásában.

A sikeres, vagy legalábbis tanulságos mászónapot pedig mi koronázhatná meg jobban, mint esténként egy közös vacsora, a jól megérdemelt korsó sör a szállóban, és az élmények megosztása a klubtársakkal, barátokkal.

Jelentkezz Te is minél előbb!

Jelentkezési határidő: 2024. május 9., csütörtök este!
Figyelem, a jelentkezési határidő egyben fizetési határidő is! A háznak előreutalással ki kell fizetnünk a teljes szállásköltséget, melyet sajnos nem kapunk vissza lemondás esetén.
A szállásdíjat egyeztetés után a csütörtöki klubnapokon (vagy egyeztetés szerint más helyszínen és időpontban) tudjátok befizetni Máró Bencénél.

Költségek:

 • Szállásdíj: 42,5 EUR/fő/éjszaka, tehát összesen 85 EUR, mely tartalmazza a svédasztalos reggelit és az idegenforgalmi adót is (turistaszobában).
  Mivel az egyesületnek előre kell utalnia a szállásdíjat és eurószámlája nincs, ezért a szállásdíjat forintban is fizethetitek, ebben az esetben 33.500 Ft-ot kérünk.
 • Kiutazás: telekocsi rendszerben, az autók megszervezésében, feltöltésében segítünk.
 • Étkezés, egyéni igények szerint, a szállóban többféle kiadós, ízletes, házias jellegű meleg ételből tudtok választani.
 • Felszerelés: saját felszerelés, illetve felszerelés bérlésre az Excelsior szertárából van lehetőség.
 • Biztosítás: Alpenverein vagy eseti utasbiztosítás extrém sport kiegészítéssel.

További információk, jelentkezés: Máró Bence, bnc.maro@gmail.com, +36 20 562 3178

Résztvevők

Foglalás

Foglalási határidő lejárt!