Excelsior Hírlevél

2021. május

---

Sikeres alapfokú vizsgázottak

Rendkívül nagy érdeklődés mutatkozott az idei tavaszi alapfokú sziklamászó trad tanfolyamunk iránt, hiszen 38 tanfolyamossal vágtunk neki az oktatásnak márciusban. Ahogy az máskor is előfordult már, lemondások és más okokból történő lemorzsolódások következtében a tanfolyamosok közül 10 fővel kevesebben jelentkeztek vizsgára. Az őszi tanfolyamról maradt 5 fővel, valamint egy pályázóval kiegészülve végül mégis 34 fő tett sikeres vizsgát május 8-án.

Gratulálunk nekik!

---

Paklenica mászótábor

28 mászóval, szuper három mászónapot töltöttünk el együtt Horvátország legközkedveltebb sziklamászóhelyén, Paklenicán.
Úgy tűnik jó választás volt a helyszín, valóban nem voltak sokan a sziklákon, leginkább a helyi mászókkal, néhány osztrákkal és egy-két némettel találkoztunk, no és rajtunk kívül is sok magyarral.
Az időjárás is szerencsésnek volt mondható, mert bár néha csöpögött az eső, de a völgyben hamar felszáradt az enyhe szél hatására a szikla, így igazából nem zavart minket még ez sem.
Ami az egyik legfontosabb, sportszempontból is rendkívül jó napokat zártunk. 2020 tavaszán és őszén valamint 2021 tavaszán végzett alapfokúsok mászhattak életükben először többkötélhosszas utakat önállóan, hiszen az ő tanfolyamukon nem volt lehetőség Ausztriába menni a pandémia miatt. Külön öröm, hogy az alapfokúsok rendkívül jól hasznosították az egymástól viszonylag távol található nittek közötti repedésekben ékeiket és friendjeiket.
Bár a tábor szálláshelyeit tekintve kicsit szanaszét voltunk, jól esett találkozni, beszélgetni, ismerkedni szombat este a Dinko étteremben, vasárnap pedig az Apartman Anića Kuk tetőteraszán.

A táborban született mászásokat az egyesületi mászónaplóban találjátok:
https://www.excelsior.hu/maszonaplo

Köszönjük Szarvas Gábornak a szervezést, Zsolinak és Vikinek pedig az online kedvcsinálót, melyben sok hasznos tanácsot osztottak meg velünk! A videót megtekinthetitek az egyesületi youtube videocsatornánkon.

---

Szezonnyitó mászótalálkozó - 2021

Az idei szezonnyitó mászótalálkozónk tervezett időpontja június 4-6., melyet Boti szervez.
A szállást már lefoglaltuk és még mindig van hely, jelentkezzetek!
A határon való kijutásról és a hazatérésről a jelentkezőknek/érdeklődőknek e-mailben adunk tájékoztatást.

A Poprádi-tó környéke a Menguszfalvi-völgy és környéke nagyon jó bemelegítés, felkészülés a nyári mászásokra és kiváló helyszín az alpesi környezetben való mozgás gyakorlására.

További információk, jelentkezés itt >>>

---

Homokkő mászótanfolyam és tábor
új időpontban!

A májusban elmaradt homokköves mászótanfolyam és tábor új időpontja 2021. szeptember 15-19. Remélhetőleg addigra már nem kérdés, hogy vajon utazhatjunk-e Németországba.

Uzsák Gábor - táborvezető és tanfolyamvezető várja a jelentkezéseket.

Aki már volt ott, sosem felejti el, hiszen egyrész varázslatos a környezet, másrészt pedig a szigorú szabályok alapján folytatott tradícionális mászás egészen egyedi kihívások elé állítja az embert.

Gyere el, ha szeretnéd megtanulni vagy gyakorolni ezt a speciális mászótechnikát, illetve ha van tapasztalatod saját közteses mászások terén! Az alapszinten idén 8 fő jelentkezésére számítunk, illetve lesz haladó tanfolyam, és tábor is.

Jelentkezés és további infók itt >>>

---

Küldj fényképet az új tagsági kártyádhoz!

Ahogyan a márciusi hírlevelünkben beszámoltunk, hamarosan új tagsági kártyát kap minden Excelsior tag. Ehhez úgy juthatsz hozzá, ha befizeted a 2021-es tagdíjat. A kártyával tudod igazolni hogy egyesületünk tagja vagy és a honlapon feltüntetett kedvezményes vásárlásokra már csak ezzel leszel jogosult. Kedvezmények >>>
Sosem késő tagdíjat fizetni!

Az új tagsági kártya fényképes lesz, melyhez az alábbi paraméterekkel várunk Tőletek fotót:

• A fényképen a teljes arc kivehető legyen (ne legyen sisak, napszemüveg, stb. rajtatok)

• Méretarány: 2,0 X 2,3 (méret: 2,0 cm X 2,3 cm)

• Felbontás Minimum: 400 X 460 pixel

• Felbontás Optimum és Maximum is egyben: 600 X 690 pixel

A fényképeket küldjétek a titkarsag@excelsior.hu címre!

---

Mászóengedélyek a weboldalon

2020-ban az Excelsior SE beszerezte a hazai mászóiskolákhoz szükséges engedélyeket, melyet 2021-ben is folyamatosan frissít. Az engedélyeket, valamint az egyes mászóiskolákhoz ajánlott online vagy éppen nyomtatott kalauzokat megtaláljátok oldalunkon, ahol a könnyebb kezelhetőség céljából nem kis munkával készítettünk egy GPS-es, turistajelzéseket is használó térképet az egyes sziklák megtalálásához.

A térképet a Mászás -> Engedélyezett mászóhelyek menüpont alatt találjátok. Használjátok!

Kérünk Benneteket nyomatékosan, hogy tartsátok be a weboldalon megtalálható engedélyekben foglaltakat, pl. Kis-Csókakőn tilos a mászás a mindenkori tárgyév február 1 - július 15. között!
Mindig legyen nálatak az érvényes tagsági kártyátok is!

Ha van bármilyen észrevételed, akár újabb tiltásról, akár kalauzajánlásról, jelezd a kommunikacio@excelsior.hu címen.

---

Hírlevél archívum

 

Lemaradtál a korábbi hírlevelekről? Semmi gond!

Korábbi hírleveleinket  az Archívum -> Hírlevelek menüpont alatt meg tudjátok tekinteni!

---

2021-es eseményeink


Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2021-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz is >> 

Letöltheted .pdf formátumban nyomtatáshoz >>

---

Kövess minket a szociális hálóinkon is!

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!