Excelsior Hírlevél

2022. április

---

Támogass minket adód 1%-ával!

Lassan közeledik a személyi jövedelemadó bevallás, így az adó 1%-val való rendelkezés végső határideje. Ha jól érzed magad nálunk, tetszenek a rendezvényeink, programjaink és szeretnél segíteni, várjuk személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlását.

A befolyó összegeket szertári és könyvtári fejlesztésekre, mászótalálkozók, előadások szervezésére fordítjuk, hogy klubtagjaink oktatását, mászásait továbbra is megfelelő színvonalon támogathassuk.

A felajánlással kapcsolatos részleteket itt találhatod >>>

---

Pathfinder a Tupán

Kocsis Dávid és Ruskó András új utat nyitottak a Poprád-tó közelében található Tupán; a hosszú traverzről beszámolót a weboldalon olvashattok >>>

A beszámoló közzététele óta az utat elismerve a tatry.nfo.sk oldal, így felvette a kalauzok közé, ezáltal a Pathfinder kvázi hivatalos mászóúttá lett. Gratulálunk Andrásnak és Dávidnak!

---

Motyka téli megmászás – beszámoló

Dékány Máté és Kozma Bálint szintén a Magas-Tátrában kalandoztak: a Lomnici-csúcsra jutottak fel a Motyka nevű út téli megmászásával. Nyolcszáz méter szint megmászása nyolc óra alatt: a képes beszámoló a weboldalon olvasható >>>

---

Tábor

Grazer Bergland mászótábor
2022. május 13–15.

A 2022. május 13–15. között tartandó Grazer Berglandi tavaszi mászótáborunkra már nagyon sokan jelentkeztek – te se maradj ki! A jelentkezési határidő május 5. éjfél.

Amit Grazer Berlandról tudni érdemes: viszonylag közeli helyszínen, mészkő sziklákon, jól biztosítható utakon akár már közvetlenül az alapfokú tanfolyam után is tudtok szépeket mászni. Változatos, többnyire nittelt utak, azonban helyenként elkelhet a saját köztes is. A 2003-as kalauzban szereplő 1.200 út közül választhatunk UIAA III-X fokozatban, 1–16 kötélhossz között.

A további részleteket és a jelentkezés módját itt találhatjátok >>>

---

Közös edzések

Terepfutás a Normafán és a HHH-n

Minden kedden délután hat órától közös futóedzéseket tart Szarvas Gábor tagtársunk.

Lassan a magashegyi hó is elolvad, felszabadulnak a hosszabb túrák árán elérhető falak. A terepfutás remek felkészülés lehet a kötéllel és felszereléssel terhelt beszállásokra.

A Normafánál vagy a Hármashatár-hegyen mindenki megtalálhatja az igényeinek és edzettségi szintjének megfelelő távokat és tempót. Készülj velünk, jelentkezz ide kattintva >>>

Mászóedzések az Oszolyon

Hétfőnként öt órától Csobánka mellett edzünk Prohászka András szervezésében. Az sem baj, ha nincs autód, mert délután négykor konvoj indul a Flórián tértől, ahova biztosan te is beférsz. Kedvcsináló poénok, gyakorlati tudnivalók és jelentkezés a weboldalon >>>

---

Bővülő tudás

A Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium nemrégiben hírt adott arról, hogy egyesületünk oktatója, Harangi János a hegymászó sportedző képzést sikeresen befejezte, avanzsált instruktor lett. Szívből gratulálunk a sikeres vizsgához! Kívánjuk, hogy minél több profi mászó kerüljön ki a szárnyai alól!

---

Klubélet és előadások

2022. május 26-án este fél kilenctől Hampl Róbert tart előadást a biztosítóeszközökről. Az estének helyet csinálni a naptáradban már most is érdemes; az előadásról további részleteket a weboldalon illetve a facebookon fogunk közölni hamarosan. 

---

Tengerszem kedvezmények

Még tart a Tengerszemben az Excelsior 20%-os kedvezménye!

Egyesületi tagként – érvényes tagsági kártya felmutatásával – 2022. május 15-ig a szokásos 10%-os engedménynél még kedvezőbben, vagyis 20%-kal olcsóbban vásárolhattok a Tengerszem Túrabolt kínálatából.

Mi több, a 40 éve piacon levő Meindl bakancsokra mostantól egész évben 20%-os akciót ad a Tengerszem Túrabolt, csak és kizárólag az Excelsior SE hegymászóinak!

Ez nem csak a boltban levő termékekre igaz, hanem a rendelésekre is. Tehetitek mindezt úgy, hogy nincs vásárlási kötelezettség, amennyiben nem megfelelő a méret. A rendeléshez menj be a Tengerszembe, mutasd be érvényes tagsági kártyádat, mondd az eladóknak, hogy Meindl bakancsot szeretnél rendelni. Nagy hozzáértéssel fognak segíteni a kiválasztásban és a rendelésben.

---

Újra kapható emblémázott felvarró

Szeretsz az Excelsior Hegymászó Sportegyesülethez tartozni? Szeretnéd, hogy mások is rögtön lássák, milyen klubhoz tartozol? 

Ismét kapható felvarró az egyesület logójával. Érdeklődj a Titkárságon a klub nyitvatartási időpontjaiban!

---

Hírlevél archívum

 

Lemaradtál a korábbi hírlevelekről? Semmi gond!

Korábbi hírleveleinket  az Archívum -> Hírlevelek menüpont alatt meg tudjátok tekinteni!

---

Eseményeink a honlapon


Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2022-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz >> 

Letöltheted .pdf formátumban nyomtatáshoz >>

---

Kövess minket a közösségi felületeken is!

Facebook   |   Youtube   |   Instagram   |   Strava

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!