Kedves Újdonsült Klubtársunk!

Köszönjük, hogy az alapfokú trad sziklamászó tanfolyam elvégzéséhez az Excelsior Hegymászó Sportegyesületet választottad.

 

Gratulálunk a sikeres vizsgádhoz és örömmel üdvözlünk az Excelsiorban! 

Az alapfokú tanfolyam elvégzésével kinyílik számodra az Excelsior világa.

Felvételt nyertél az Excelsior Hegymászó Sportegyesületbe, amely Magyarország egyik legaktívabb tagságával rendelkező klubja, ahol számos tanfolyam, tábor és esemény vár Téged.

Nyitva áll számodra a magashegyek világa - moduláris tanfolyamainkon a sziklamászás és hegymászás teljes palettáját kipróbálhatod és megtanulhatod - velünk mindig lesz hova fejlődnöd!

Hogy miben más az Excelsior? Mi sportegyesületként működünk, azaz célunk, hogy minél több, magasan képzett jó sportoló tagunk legyen. Ezért eseményeink, táboraink, edzéseink és előadásaink jellemzően ingyenesek vagy önköltségesek - csak tanfolyamainkért kérünk szervezési díjat. Folyamatosan arra törekszünk, hogy tagjaink ismereteit elméleti és gyakorlati síkon is bővítsük.

Az Excelsior SE tanfolyami rendszere

• Az alapfokú tanfolyam végén hivatalos vizsgát tettél és ezzel hegymászó tanulói fokozatot szereztél.

• Az alapfokú tanfolyam, majd a nyári alpesi és a téli alpesi hegymászó tanfolyam sikeres elvégzése után leszel Vizsgázott Hegymászó.

• Az alap tanfolyamokon túl a hegymászás minden ágát megtanulhatod egyesületünknél:
gleccserjárás, jégmászás, homokkő, mesterséges mászás, túrasí és lavinaismereti tanfolyam.

• Végül pedig megkoronázhatod tudásod a mixmászó tanfolyammal, amely az alpesi hegymászás csúcsát jelenti.

---

Visszajelzésed fontos számunkra!

Szeretnénk tudni a véleményedet az alapfokú tanfolyamunkról. Célunk az, hogy biztonságos körülmények között, jó hangulatban tudjuk számodra átadni azt a tudásanyagot, amely az Excelsiorban a hegymászóvá válás alapjának tekintünk - és ehhez nagyon fontos, hogy Te is úgy érezd, hogy megkaptad, amire számítottál!

A kérdőív természetesen anonim.

Tovább a kérdőívre >>

---

Jelentkezz be a Weboldalunkra!

A tagsági viszony megszerzésével az egyesületi weboldal belső, jelszóval védett tartalmához is hozzáféréshez jutottatok. A jelszóval védett oldalakon többek között megtalálhatjátok aktuális taglistánkat, az egyes tagok elérhetőségével.

Belépéshez meg kell adni a felhasználónevet és a jelszót. A felhasználóneve mindenkinek a saját teljes neve, egybeírva, kisbetűvel, ékezet nélkül. Pl. Horváth Tibor felhasználóneve horvathtibor. A jelszava pedig a születési dátum számokkal egybeírva, nyolc számjegyen (pl. 1985. július 6. -> 19850706). A jelszavadat kérlek, belépés után változtasd meg!
Tölts fel profilképet, amin jól felismerhető vagy, hogy tagtársaid a Taglistában is felismerjenek.

Ha valakinek mindezek ellenére gondja támad a belépéssel, akkor kérlek írjatok e-mailt a buzgo.botond@excelsior.hu vagy a kommunikacio@excelsior.hu címre.

Bejelentkezés után táborokra, tanfolyamokra tudsz helyet foglalni az adott esemény oldalán a Foglalás pont alatt magadnak és társadnak, ezzel segítve az esemény szervezőjét a létszám tervezésében.

Az aktuális taglistánkat a honlapon a Tagoknak menüpont alatt. Érdemes kitöltened a saját adatlapodon az elérhetőségeidet (telefonszám, emailcím) - mivel ez jelszóval védett tartalom, ezt illetéktelenek nem láthatják.

Olvasgassátok honlapunkat, hiszen sok érdekes információt, cikket, bejegyzést találtok, pl. a magyarországi mászóiskolákat, melyhez GPS-es térkép tartozik. A szükséges mászóengedélyeket is itt találjátok meg!

Tovább a weboldalra >>

---

Egyéb információs csatornáink

A tagság elnyerésével automatikusan regisztráltatok a rendszeres havi hírleveleinkre is. Korábbi hírleveleinket pedig a weboldalon megtalálhatod.

Legfontosabb interaktív kommunikációs csatornánk a facebook csoportunk, amelyet a weboldallal és a hírlevéllel egyenértékű információ megosztó felületként üzemeltetünk. A zárt csoportba jelentkezéssel lehet bekerülni. Ha fontos számotokra, hogy gyorsabban és részletesebben értesüljetek az egyesületi élet eseményeiről, jelentkezzetek a csoportba! Ne felejtsétek el elolvasni a moderációs alapelveket, amelyek a csoportra érvényesek. Jelentkezés a csoportba >>

Kövesd az egyesület facebook oldalát is, ahol hivatalos egyesületi híreket közlünk.

Instagram oldalunkon a klubélet és a hegyek hangulatát igyekszünk felidézni, és Tőletek is várunk képeket ide a kommunikacio@excelsior.hu címre!

Van továbbá YouTube csatornánk, ahová videókat szoktunk feltölteni.

---

A tanfolyam elvégzése után is vezessétek mászónaplóitokat!
Másszatok szép utakat és küldjetek róla képes beszámolót, amit megjelentethetünk a honlapon!
Év végén küldjétek el mászónaplótokat, hogy lássuk hova fejlődtetek, milyen utat jártatok be. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjainkat díjazni fogjuk, ráadásul a terveink szerint idén már a legalább öt alpesi trad útnak megfelelő teljesítményt nyújtó, és naplót beadó sporttársak logózott egyesületi pólót is kapnak!

Várjuk mászónaplóitokat, beszámolóitokat, fényképeiteket,  melyeket a maszonaplo@excelsior.hu címre küldjetek!
Részletek >>

---

Nyári alpesi hegymászó tanfolyam
- a következő lépés -

A hegymászóvá válás következő lépcsője lehet Számotokra a nyári alpesi hegymászó tanfolyam, amelyet a megszokott és jól bevált Magas-Tátra Kis-Tarpataki-völgyében, a Téry Ödön menedékházban tartunk.

A tanfolyamról itt olvashatsz részleteket >>

Érdeklődés: alpesitanfolyam@excelsior.hu

---

Klubélet

Az Excelsior klub évtizedek óta csütörtök esténként a találkozások, megbeszélések, túratervezések, élménybeszámolók és előadások helyszíne. A pandémia enyhülésével hamarosan ismét nyitunk, figyeljétek a hírcsatornáinkat.

Klubnapokon tehát programok várnak Titeket 20:00 órától.

Hamarosan várunk Téged is minden csütörtökön a klubban!

---

Táborok - jelentkezzetek időben!

2021. május 21-24. Paklenica mászótábor

Mint minden tavasszal, így idén is megrendezésre kerül az Excelsior SE tavaszi tábora, mely ezúttal a horvátországi Paklenica szikláin lesz.

2021. május 21-24. között, mészkő sziklákon, jól biztosítható utakon akár már közvetlenül az alapfokú tanfolyam után is tudtok szépeket mászni. Amit a helyről tudni érdemes, hogy itt változatos, többnyire nittel utakat találhatunk, ahol azonban helyenként elkelhet a saját köztes is. A tábor önköltséges, szállás kempingben.

Az útajánlásokban, szállásfoglalásban Baksa Zsolt oktatónk segédkezik, aki párjával Vikivel tart online bemutatót május 20-án 19:00 órakor.

A tábor főszervezője továbbra is Szarvas Gábor.

Figyeljétek a híreket, és addig is jelezzétek részvételi szándékotokat a weboldalon!

További információ >>>

---

2021. június 4-6. Szezonnyitó mászótalálkozó

Amennyiben gondolkodsz a nyári alpesi tanfolyam elvégzésében, vagy már jelentkeztél is rá, úgy lehetőséged van előtte belekóstolni, milyen is a sajátközteses mászás alpesi körülmények között.
A Magas-Tátra gránitszikláin nagyszerű érzés mozogni és az impozáns hegycsúcsokra feljutni kizárólag mászva, ahova még turistaút sem vezet.
A tábor alpesi mászóknak lett létrehozva, de ha érdekelnek a fentiek, akkor igyekszünk lehetőséget biztosítani számotokra, hogy alpesi oktató / tapasztalt alpesi mászó kíséretével Ti is feljussatok ezekre a csúcsokra.

Jelentkezzetek időben!

A tábor főszervezője Buzgó Boti.

További információk, jelentkezés >>>

---

Szertár és Könyvtár

szertar

Szertárunkból felszerelést kölcsönözhetsz alpesi mászáshoz, jégmászáshoz, téli mix-mászáshoz, via ferrata utakhoz, túrasízéshez vagy gleccserjáráshoz. Kínálatunkban megtalálható minden felszerelés, ami a hegymászáshoz szükséges - a bakancsoktól kezdve az éksoron át a lavinaszondáig széles kínálattal várjuk a hegyekbe indulókat.

Részletek >>

Titkárság

Egyesületünk titkárságán intézheted a tagsággal kapcsolatos ügyeket, illetve itt éred el az egyesületi könyvtárat is, ahonnan hegymászással kapcsolatos könyveket, kalauzokat, DVD-ket kölcsönözhetsz.

Részletek >>

Szertár és titkárság nyitvatartása: csütörtökönként 20:00 - 21:30

---

Tengerszem kedvezmény 10+10%

Immár majdhogynem történelminek nevezhető együttműködésünk van a Tengerszem Túrabolttal. Tanfolyamok ideje alatt és egyes jelentőségteljesebb alkalommal a szokásos 10%-os Excelsioros kedvezményen felül tovább 10%, azaz összesen 20% kedvezményt kaphattok a tagsági kártyátok bemutatásával a Tengerszem Dohány utca 29. alatti üzletében!

Figyeld a kiírásokat az aktuális kedvezményes időszakért!

---

Eseményeink a honlapon


Szeretnéd látni az éves programtervünket?

2021-es eseményeinket, tanfolyamainkat megtalálod a honlapon >>

Naptárunkat csatolhatod a Google naptáradhoz >>

Letöltheted .ics formátumban más naptár-programokhoz is >> 

Letöltheted .pdf formátumban nyomtatáshoz >>

---

Kövess minket a szociális hálóinkon is!

 ...és tölts fel tartalmat az #excelsioralpineclub hashtaggel!