Gleccserjáró tanfolyam

Gleccserjáró tanfolyam a Großglockneren, Magyarország legnagyobb és legrégibb hegymászó egyesülete, az Excelsior SE szervezésében!

Téged is vonz a gleccserek különös világa, a tátongó gleccserhasadékok, az örök hó és jég birodalma? Szeretnél vezető nélkül, önállóan és biztonságosan közlekedni a magas hegyek gleccserein?

Gyere el velünk a Großglocknerre, Ausztria egyik legmagasabb gleccserére és tanulj meg mindent, ami a biztonságos gleccserjáráshoz szükséges!

Grossglockner

A négy napos tanfolyamon Ausztria legmagasabb csúcsa alatt, a 3.798 méter magas Großglockner alatt elterülő gleccseren sajátíthatod el a biztonságos gleccserjárás technikáit:

IMG_2610

  • Megismerkedsz a hágóvas és a jégcsákány helyes használatával a gleccser havas és firnes terepein
  • A gleccseren járva megtanulod, hogy hogyan közlekedj kötélpartiban, biztonsággal a gleccserhasadékok között
  • Megtanulod felismerni a rejtőzködő hasadékokat
  • Valódi, tátongó gleccserhasadékokban tanulod meg a mentési technikákat

Vagyis a tanfolyamon valódi körülmények között lesz lehetőséged arra, hogy megszerezd azt a tudást és készségszintű gyakorlatot, amivel önállóan is biztonságosan közlekedhetsz a magas hegyek gleccserein.
A gyakorlati foglalkozásokat esténként elméleti előadásokkal egészítjük ki szállásunkon, a 2.802 méter magasan található Stüdlhüttében. (A szállásdíjakhoz és az ellátáshoz kattints a linkre.)

Nézd meg a 2014-es tanfolyamról készült videót:

Tanfolyam időpontja: 2024. augusztus 30 – szeptember 3.

Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet, az alábbi linken >>> MEGTELT!
Elfogytak a helyek. Javasoljuk azonban, hogy jelentkezz a várólistára, mivel mindig van, aki akár az utolsó pillanatban, egy nemvárt esemény miatt lemondani kényszerül. Ilyenkor a várólistán elfoglalt jelentkezési sorrend számít.

Bővebb infó, érdeklődés:
Mészáros Csaba +36-30/6078629
alpesitanfolyam(kukac)excelsior.hu

Szükséges felszerelés, díjak, fontos tudnivalók

A hármas kötélparti tagjai a saját felszerelésüket használják. Ennek hiányában az eszközök beszerezhetők az Excelsior szertárából.

A tanfolyam díján felüli költség a menedékház szállásdíja – a foglalást az egyesület intézi –, valamint az utazás, és a teljes ellátás.

A megközelítés, felgyaloglás, napi gyakorlatok végzése jó kondíciót kíván a résztvevőktől. Érdemes felkészülni, edzeni a tanfolyamra. Kérjétek az oktatóink tanácsát!

A TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése mindenki számára javasolt. Emellett mindenkinek ajánlott gondoskodni Ausztriában is érvényes, hegymászó tevékenységet is magában foglaló élet- és baleset, valamint a gyógykezelést is magában foglaló biztosításról a tanfolyam időtartamára.
Az esetleges külföldi ellátás során felmerülő költségeket a TB állja. Ehhez erősen javasolt az Európai Egészségbiztosítási kártya kiváltása (ingyenes)!

Jogi nyilatkozat

A hegymászás veszélyes sport, annak kockázatai a szervezők és az eljáró oktatók maximális gondossága mellett sem zárhatók ki teljes mértékben. A tanfolyamon mindenki a saját felelősségére és kockázatára vesz részt. A résztvevők nem szenvedhetnek olyan betegségben, mely hatással lenne hegymászó tevékenységre vagy fokozná annak kockázatait (pl. szívbetegség, magas vérnyomás, epilepszia). A résztvevők nem lehetnek kábítószer vagy kábító hatású anyag, továbbá a hegymászó tevékenységet befolyásoló gyógyszeres kezelés hatása alatt.