Jégmászó tanfolyam

6 napos jégmászó tanfolyam a jégbiztos Rjukan megfagyott vízesésein…

Helyszín: Norvégia, Rjukan

Időpont: 2024. február 8–15.

Jelentkezés

Jelentkezés (és bővebb információk): Szűcs Jenőnél, +36-20/2205073

E-mail: jegmaszotanfolyam(kukac)excelsior.hu

Jelentkezési határidő: 2024. január 25.

 

Jelentkezési feltételek, tematika

A jelentkezés feltétele a sikeresen elvégzett alapfokú sziklamászó tanfolyam!

A kezdő jégmászó tanfolyam első két napján az Excelsior alpesi oktatói megtanítanak a jégeszközökkel bánni, “lépni, ütni, csavarni és mászni”. A többi napon pedig a jégmászást fogjátok gyakorolni – oktatói segédlettel – rövid és több kötélhosszas jégfalakon. Esténként elméleti oktatás, vetítés és beszélgetés.

Igénytől függően a kezdő mellett haladó tanfolyamot is tartunk!

A sikeres tanfolyam feltétele a tanfolyam foglalkozásain történő részvétel, a gyakorlatok elvégzése és az elmélet elsajátítása.

 

A tanfolyam költségei

120.000,- Ft, mely az oktatási és szervezési költséget foglalja magában.

A szállás apartmanokban lesz, melytől gyalogosan lehet megközelíteni a jeget. Árak hamarosan.

Az utazással és az útiköltségekkel kapcsolatban keressétek Szűcs Jenőt. A repülőjegyek (Budapest – Oslo) költsége erősen függ a foglalás időpontjától, ezért minél előbb jelzed részvételi szándékod, annál olcsóbb lesz a jegy.

 

Felszerelés igény, egyebek

Minden tanfolyamos a saját felszerelését használja, eszközökről mindenki maga gondoskodik. Ugyanakkor az Excelsior szertárból korlátozott számban kölcsönözhetők modern technikai jégcsákányok és jégcsavarok is.

A napi gyakorlatok végzése jó kondíciót kíván a résztvevőktől. Érdemes felkészülni, edzeni a jégmászó tanfolyamra. Ezzel kapcsolatban szintén kérjétek az oktatóink és a tábor szervezőjét, Csabi tanácsát!

A tanfolyam segédanyaga Jeff Lowe: Ice World című könyve, mely kikölcsönözhető az Excelsior könyvtárából.

Kedvcsinálónak íme a 2018-as tanfolyam képei, melyeket Mohai Balázs készített:

2018.02.09-13 – Jégmászó tanfolyam és túra, Rjukan

További képek megtekintése →

A hegymászás veszélyes sport, annak kockázatai a szervezők és az eljáró oktatók maximális gondossága mellett sem zárhatók ki teljes mértékben. A tanfolyamon mindenki a saját felelősségére és kockázatára vesz részt. A résztvevők  nem szenvedhetnek olyan betegségben, mely hatással lenne hegymászó tevékenységre vagy fokozná annak kockázatait (pl. szívbetegség, magas vérnyomás, epilepszia). A résztvevők nem lehetnek kábítószer vagy kábító hatású anyag, továbbá a hegymászótevékenységet befolyásoló gyógyszeres kezelés hatása alatt. A TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése mindenki számára kötelező.
Mindenkinek ajánlott gondoskodni Olaszországban is érvényes, hegymászó tevékenységet is magába foglaló élet- és baleset, valamint gyógykezelést magába foglaló biztosításról a tanfolyam időtartamára.