Jégmászó tanfolyam

6 napos jégmászó tanfolyam a jégbiztos Rjukan megfagyott vízesésein

Helyszín: Norvégia, Rjukan

Időpont: 2022. február 14-20.

Jelentkezés: Mészáros Csaba +36-30/607-8629, jegmaszotanfolyam(kukac)excelsior.hu

A jelentkezés feltétele a sikeresen elvégzett alapfokú sziklamászó tanfolyam.

A kezdő jégmászó tanfolyamon az Excelsior alpesi oktatói az első két napon megtanítanak a jégeszközökkel bánni, “lépni, ütni, csavarni, mászni”. A többi napon pedig a jégmászást fogjátok gyakorolni – oktatói segédlettel – rövid és több kötélhosszas jégfalakon.
Esténként elméleti oktatás, vetítés és beszélgetés.

Igénytől függően a kezdő mellett haladó tanfolyamot is tartunk!

A sikeres tanfolyam feltétele a tanfolyam foglalkozásain történő részvétel, a gyakorlatok elvégzése és az elmélet elsajátítása.

Az utazással és az útiköltségekkel kapcsolatban keressétek Mészáros Csabát.

Minden tanfolyamos a saját felszerelését használja, eszközökről mindenki maga gondoskodik. A szertárból korlátozott számban kölcsönözhetők modern technikai jégcsákányok és jégcsavarok is.

A napi gyakorlatok végzése jó kondíciót kíván a résztvevőktől. Érdemes felkészülni, edzeni a jégmászó tanfolyamra. Ezzel kapcsolatban szintén kérjétek az oktatóink és a tábor szervezője, Csabi tanácsát!

A tanfolyam segédanyaga, Jeff Lowe: Ice World című könyve, mely kölcsönözhető szakkönyvtárunkból.

A 2018-as tanfolyam képei, melyeket Mohai Balázs készített:

2018.02.09-13 – Jégmászó tanfolyam és túra, Rjukan

További képek megtekintése →

A hegymászás veszélyes sport, annak kockázatai a szervezők és az eljáró oktatók maximális gondossága mellett sem zárhatók ki teljes mértékben. A tanfolyamon mindenki a saját felelősségére és kockázatára vesz részt. A résztvevők  nem szenvedhetnek olyan betegségben, mely hatással lenne hegymászó tevékenységre vagy fokozná annak kockázatait (pl. szívbetegség, magas vérnyomás, epilepszia). A résztvevők nem lehetnek kábítószer vagy kábító hatású anyag, továbbá a hegymászótevékenységet befolyásoló gyógyszeres kezelés hatása alatt. A TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése mindenki számára kötelező (az egyesület intézi, TB szám kell hozzá).
Mindenkinek ajánlott gondoskodni Norvégiára érvényes, hegymászó tevékenységet is magába foglaló élet- és baleset, valamint gyógykezelést magába foglaló biztosításról a sportolás időtartamára.