Jégmászó tanfolyam

4 napos jégmászó tanfolyam a Málta-völgyben (Maltatal, Ausztria).

Időpont: 2017. február 2-5.

Jelentkezés: jegmaszotanfolyam@excelsior.hu

Mészáros Csaba +36-30/607-8629

2014_02_Kolm_Saigurn_MG_4150_resize_by_JZY

A jelentkezés feltétele a sikeresen elvégzett alapfokú sziklamászó tanfolyam.

A jégmászó tanfolyamon az Excelsior alpesi oktatói az első két napon megtanítanak a jégeszközökkel bánni, “lépni, ütni, csavarni, mászni”. A harmadik, negyedik napon a jégmászást fogjátok gyakorolni – oktatói segédlettel -, mind rövid, mind több kötélhosszas jégfalakon.

Igénytől függően a kezdő mellett haladó tanfolyamot is tartunk!

A sikeres tanfolyam feltétele a tanfolyam foglalkozásain történő részvétel, a gyakorlatok elvégzése és az elmélet elsajátítása.

Indulás Budapestről, telekocsi rendszerben: február 1-én délután

A tanfolyam díján felüli költség a szállásdíj – amihez a szállásfoglalást az egyesület intézi -, valamint az utazás és az ellátás.

Minden tanfolyamos a saját felszerelését használja, eszközökről mindenki maga gondoskodik.

A napi gyakorlatok végzése jó kondíciót kíván a résztvevőktől. Érdemes felkészülni, edzeni a jégmászó tanfolyamra. Kérjétek az oktatóink tanácsát!

A tanfolyam segédanyaga, Jeff Lowe: Ice World című könyve, mely kölcsönözhető szakkönyvtárunkból.

A hegymászás veszélyes sport, annak kockázatai a szervezők és az eljáró oktatók maximális gondossága mellett sem zárhatók ki teljes mértékben. A tanfolyamon mindenki a saját felelősségére és kockázatára vesz részt. A résztvevők  nem szenvedhetnek olyan betegségben, mely hatással lenne hegymászó tevékenységre vagy fokozná annak kockázatait (pl. szívbetegség, magas vérnyomás, epilepszia). A résztvevők nem lehetnek kábítószer vagy kábító hatású anyag, továbbá a hegymászótevékenységet befolyásoló gyógyszeres kezelés hatása alatt. A TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése mindenki számára kötelező (az egyesület intézi, TB szám kell hozzá).

Mindenkinek ajánlott gondoskodni, Ausztriára-Szlovákiára is érvényes, hegymászó tevékenységet is magába foglaló élet- és baleset, valamint a gyógykezelést is magába foglaló biztosításról a sportolás időtartamára.