Mix mászó alaptanfolyam

A téli mixmászás az alpesi tradmászás csúcsa! Ha szeretnél betekintést nyerni a legfelső szint alapjaiba és tapasztalt mászók mellett elsajátítani a kezdő lépéseket, akkor jelentkezz!

Helyszín: Magas-Tátra, Menguszfalvi-völgy, Poprád-tavi hegyi szálló

Időpont: 2018. március 1 – 4.

Jelentkezés

Jelentkezni a mixtanfolyam(kukac)excelsior.hu e-mail címre mászónapló megküldésével lehet.

Tematika

A mix mászó tanfolyam keretében szeretnénk, hogy a résztvevők, olyan alapvető tudásra tegyenek szert, mellyel a későbbiekben önálló fejlődésük a függőleges téli világban megkezdődhet.
Ezáltal a 4 tanfolyami nap alatt folyamatos gyakorlattal fogjuk az ehhez szükséges ismereteket átadni. Esténként pedig az ilyen jellegű nagy mászásokra való tervezés praktikáiba fogjuk a hegymászót bevezetni.

Követelmények

Alapfeltétel:

  • Excelsior SE tagság (érvényes egyesületi tagsági kártya)
  • vizsgázott hegymászó (alapfokú sziklamászó, téli és nyári alpesi tanfolyamok sikeres elvégzése)

A jelentkező leghamarabb a téli alpesi tanfolyam sikeres elvégzését követő 1 év letelte után adhatja be jelentkezését a tanfolyamra, melyben mászónaplóval kell igazolnia gyakorlatát, hogy a jelentkezés időpontját megelőző 1 éves időtartamban legalább 2 alkalommal téli túrákat és/vagy mászásokat hajtott végre. A jelentkező az alábbi túrák és mászások valamelyikével igazolhatja gyakorlati felkészültségét. A jelentkező számára szabadon választható, hogy mely mászás típusokkal igazol min. 1-1 db mászást, vagy azonos típusú mászásból igazol min. 2 db mászását.
Pl.: 1db téli Magas-Tártra csúcs és 1db WI2 jégmászás/ VAGY 2db 3000 méter feletti csúcs

Beszámítható túrák és mászások típusa:

  • A téli időszakban december 1-től április 15-ig a Magas-Tátrában tett csúcsmászások, vagy gerinctúrák. (pl.: Kapor-csúcs, Tengerszem-csúcs, Tátra-csúcs, Lomnici-csúcs)
  • A téli időszakban december 1-től április 15-ig a Magas-Tátrában tett mix mászások M2 fokozattól számolva. (pl.: Tupá/Banán út)
  • Jégmászás WI2 fokozattól számolva, legalább 2 kötélhossz hosszúságban
  • Legalább 45° fok, és 100 méter hosszúságú firn fal megmászása
  • Alpesi hegymászás PD nehézségi fokozattól számolva, akár csúcs érintése nélkül
  • 3000 méter feletti alpesi csúcsok elérése az év bármely időszakában

Tanfolyam költsége

A tanfolyamon résztvevőknek együttesen kell viselniük a tanfolyam oktatóinak utazási és szállási költségeit. Ezen felül oktatói díjat nem kell fizetni.
A kiválasztott résztvevők 30€ foglaló befizetésével biztosítják megjelenésüket a tanfolyamon, mely a szállásköltségben elszámolásra kerül.

Jogi nyilatkozat

A hegymászás veszélyes sport, annak kockázatai a szervezők és az eljáró oktatók maximális gondossága mellett sem zárhatók ki teljes mértékben. A tanfolyamon mindenki a saját felelősségére és kockázatára vesz részt. A résztvevők nem szenvedhetnek olyan betegségben, mely hatással lenne hegymászó tevékenységre vagy fokozná annak kockázatait (pl. szívbetegség, magas vérnyomás, epilepszia). A résztvevők nem lehetnek kábítószer vagy kábító hatású anyag, továbbá a hegymászó tevékenységet befolyásoló gyógyszeres kezelés hatása alatt.