Poprád-tavi hegyi szálló

Térkép betöltése...

Cím
Menguszfalvi-völgy
Magas-TátraSzlovákia


A Poprád-tavi Hegyi Szálló – a Magas-Tátrában, a Menguszfalvi-völgyben (Mengusovská dolina) festői környezetben fekszik, 1500 m tengerszint feletti magasságban, a Poprádi tó partján.

A Poprád-tavi hegyi szálló a Tátrai Villamosvasút állomásától 60 perc kényelmes gyalogtúrával közelíthető meg. Az állomáson fizetős parkoló is található az autók számára. Magashegyi túrákhoz, vezetett hegymászótúrákhoz, illetve sziklamászáshoz a Magas-Tátrában az egyik legjobb környezet. Itt vezet a Tátra legfontosabb turistaútja, a Magisztrálé, illetve innen közelíthetjük meg legkönnyebben a Tengerszem-csúcsot (Rysy) is. A Poprádi tó mellett található a Tátrában elhunyt hegymászók szimbolikus temetője. A síelni vágyók május végéig látogathatják ezt a területet a kedvező hóviszonyoknak köszönhetően. A domborzati adottságok főleg az extrém síelés és a sítúrázás számára kedveznek.

A szálló a Tátrai Nemzeti Park egy korlátozottan hozzáférhető területén helyezkedik el. Minden egyes járműre előzetesen egy különleges behajtási engedélyt kell kiállítani. Ennek érdekében előzetesen lépjen kapcsolatba a szállodával, és közölje az autó rendszámát és a vezető nevét. Az engedély érkezéskor, egyszeri belépésre, illetve egyszeri távozásra érvényes. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a korlátozottan hozzáférhető területen csak 09:00 óra előtt és 17:00 óra után lehet autózni.

Jövőbeli események