Az MHSSz közgyűlés legfontosabb eredményei

2015. január 31.-én az MHSSz tisztújító közgyűlésén több, az Egyesületünket is érintő kérdésben születtek fontos döntések.

Február 1-től új elnöke van az MHSSZ-nek

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség 2015. január 31-ei tisztújító közgyűlésén három jelölt mutatkozott be a megjelent küldötteknek. A jelölő bizottság előzetesen kiküldött listájáról Farkas Gyula (Krea-Túra HTE) visszalépett a jelöléstől, Kandrács Ildikó (Zerge Sziklamászó SE) és Nagy Ervin (Gerecse Sziklamászó SE) továbbra is listán maradt. Farkas Éva (Krea-Túra HTE) a helyszínen jelöltette magát.

A három jelölt bemutatkozása és a hozzájuk intézett kérdések megválaszolása után a küldöttek az elfogadott kétkörös titkos szavazáson a következő döntést hozták: az első körben kiesett Nagy Ervin, a második körben 14:11 arányban Kandrács Ildikó kapott bizalmat az elkövetkező öt évre.

Gratulálunk és sikeres munkát kívánunk neki a programja megvalósításához!

Olvassátok el a Zerge SE tavalyi, Kandrács Ildikóval készített interjúját!

10885073_1003518959677242_364974205315565282_n

Regisztrációt követően tagjaink újra mászhatnak a BNPI területén

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) létrehozta honlapján a bnpi.hu/sziklamaszas/ felületet annak érdekében, hogy az ezen történő regisztrációval jobban ellenőrizhetővé válhasson a védett, illetve fokozottan védett területen történő sziklamászási tevékenység, ezáltal meg lehessen előzni a természet védelmét szolgáló jogszabályok megsértését, a természet károsítást.

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség felhívta az adott területre érvényes zöld hatósági engedéllyel rendelkező sziklamászóinak figyelmét, hogy a BNPI működési területén található sziklaalakzatok esetén legkésőbb a mászótevékenységük megkezdését megelőző napon regisztráljanak a BNPI honlapján elérhető felületen.

bnpi