Egyesületi póló a mászónaplódért!

Szeretnénk motiválni Titeket, hogy a sok mászás mellett a mászónaplótokat is vezessétek az év során. Sőt, amennyiben lehetséges, osszátok is meg velünk a 2019-re tervezett pontozásos értékelésen is. Ezért idén megújítjuk a díjazást!

mohaibalazs_tatra_maszas

Az eddigi szabályok szerint csak a legmagasabb pontot elért öt sportolónk részesült díjazásban. Az értékelést követő év során Excelsioros táborban eltöltött éjszakák szállásköltségét állja jutalmul az egyesület – az első helyezett részére öt éjszakát, a második számára négyet, és így tovább.

Idén azt az újítást veztjük be, hogy mindenki, aki beküldi a mászónaplóját december 31-ig, és ezáltal részt vesz a pontozásos értékelésen, díjat kap!

Már folyamatban van az egyesületi technikai póló tervezése, amely reményeink szerint arculatában és minőségében is megfelel majd az Excelsior követelményeinek. 2019-ben minden klubtársunk, aki beküldi a mászónaplóját, és a pontozáson elér legalább 1500 pontot, egy ilyen logózott Excelsior pólót fog ajándékba kapni az Egyesülettől.

Mit jelent ez a 1500 pont? A szintet úgy lőttük be, hogy nagyjából öt alpesi trad úttal teljesíteni lehessen. Azaz amennyiben öt, legalább 5 kötélhosszas, V-ös nehézségű, 1500 méter feletti beszállós trad utat megmászol pároddal mondjuk a Tátrában, akkor megütötted a mércét! A Sárga-fal Korosadowicz útjának pontértéke az összehasonlítás kedvéért 300 pont. De természetesen máshogy is teljesítheted. Két-három mix út nagyságrendileg eléri ezt a szintet. A Gálfy-pillér a Tupán csaknem 900 pontot ér!

A korábbi díjazás természetesen emellett érvényben marad, és mint a fentiekből implicit kiderülhetett, idén a pontozási algoritmuson sem kívánunk változtatni. A pontos leírást itt találjátok.

Azt gondoljuk, hogy ez egy gesztus az Egyesületünk részéről Számotokra. Nem anyagilag, hanem szimbolikusan szeretnénk kifejezni, mennyire fontos számunkra, hogy képviselitek az Excelsiort és az általa vitt hagyományokat.

Úgyhogy hajrá! Másszatok sokat és vezessétek a naplótokat az év során!

(fotók: Mohai Balázs)