Excelsior szintfelmérő terepfutás

Időpont
2022.12.10
08:00 - 12:00

Helyszín
Kis Rigó Vendéglő

Kategóriák


Időpont: 2022. december 10., 08:00
Helyszín: Pilisszentlászló, Kis Rigó Vendéglő parkolója
Jelentkezési határidő: 2022. december 4., 23:59

Jelentkezni ide kattintva lehet >>>

Most, hogy a téli mászó szezon előtt állunk, ideje számot vetni, hogy a nyári edzések mennyire készítettek fel minket a téli Tátra próbatételeire. Emiatt invitálunk minden lelkes tagunkat, aki akár önállóan, akár az Excelsior tanfolyamainak vagy táborainak valamelyikén szeretne mászni télen.

A terep a Visegrádi-hegység ikonikus csúcsára fut fel. Igazán hegymászónak való vidék. A táv 12,7 km, mindössze 315 m szintemelkedéssel. Akik tavaly voltak, azok tudják, hogy ez jóval kevesebb, mint a múltkor, de azért itt is lesz pár szuszogó. 🙂 Az esemény nem verseny, mindenki a saját tempójában teljesítse. Csak saját magunkkal kell megküzdeni – higgyétek el, az is bőven elég lesz! Az útvonal végig jelzett turista ösvényen halad. Kereszteződéseknél jól állapítsátok meg, hogy merre van a következő turistajelzés.

Gyülekező reggel 7:45-kor a Kis Rigó Vendégló parkolójában >>>

Rajt: 8:00–8:15 óra között.

Szintfelmérő futás

Útvonal leírása: mondhatni, hogy csak a hegy gerincét kell követni a csúcsig.

Részletesebben: Piros kereszt jelzésen indul a parkolóból. A Tüskés hegy megmászása után egy kis lejtmenet, majd megkezdődik az állandó emelkedés. A negyedik kilométer előtt balról becsatlakozik a piros háromszög jelzés, mely kezdetben a piros keresztes útvonallal együtt fut a murvás erdei úton. Később a piros kereszt erről leválik, de a csúcsra a piros háromszöget kell követni, mely a hegy gerincén köves ösvényen át fut fel a kilátóba. Ezután az út nehezén és felén túl vagyunk, már csak a megtett úton kell visszafutni a parkolóig.

Futás után a Kis Rigó Vendéglőben tudjuk frissíteni szervezetünket.

Rövid itiner: Piros + > Tüskés-hegy > 4. km piros ∆ és + > piros ∆ > Prédikálószék > vissza piros ∆ > Piros + és ∆ > Piros + a Tüskés-hegyen át le a parkolóba.

Az útvonal letölthető trackje és térképen való megjelenítése ide kattintva érhető el >>>

Azok, akik akár hosszabb, vagy más terepen tennék próbára magukat, javasolt a Rigó körök egyikének teljesítése (futva vagy túrázva) szintidőn belül. A kiindulási pontja ezeknek is a Kis Rigó parkolója. Lehet éremmel és anélkül is nevezni, vagy csak úgy lefutni nevezés nélkül. Az itinerek a nevezési felületen: rigokor.hu/

Aki ezen távok egyikén futna, az a jelentkezés során a neve mellé írja oda, hogy melyik futást teljesíti.

 

FIGYELEM!

Azoknak, akik terveznek a Mixmászó alaptanfolyamra jelentkezni, kötelezően ajánlott ezen a futóedzésen részt venniük. Mind az oktatóknak, mind saját magatoknak jó visszajelzés, hogy látjuk, milyen erőnléti szinten vagytok. Ezután tudunk segíteni a felkészülésben. Azon Mixmászó tanfolyamra jelentkezők, akik 1ó 35p-en belül teljesítik (átlag 7:30 min/km tempó), nagyobb eséllyel nyernek felvételt a tanfolyamra. Nevezhetnénk beugró kompetencia felmérésnek is, de nem akarunk senkit se elrettenteni. 🙂 Kérjük, hogy ezek a résztvevők telefonnal vagy órával rögzítsék futásukat, hogy a tanfolyamra való jelentkezéshez meg tudják osztani az oktatókkal.

Túrával is lehet teljesíteni a távot! Amennyiben így jössz, hozz hátizsákot, amit tetszés szerint megpakolsz, hogy meglegyen az edzés. A Mixmászó tanfolyamra jelentkezőknek ajánlott súly minimum 10 kg, és 2ó 20p-en belüli teljesítés (átlag 11:00 min/km tempó) az irányadó túrázás esetén.

Kérjük, hogy a résztvevők az alábbi linken elérhető táblázatba írják be nevüket és a tervezett futó tempójukat >>>

 

Kötelező felszerelés:
– futócipő (ajánlott erősen bordázott terepfutó cipő);
– feltöltött telefon (gond esetén hívható: Kocsis Dávid +36-70-3616729).

Ajánlott:
– igény szerint ivózsák vagy ivópohár.

Aki a kutyáját is hozza megmozgatni, az kérjük tartsa tiszteletben a környezetét. A kutyát tilos elengedni! Pórázon vagy futóövhez rögzítve szabad csak vezetni. A kutya viselkedéséért a gazdája felelős.

Kellemes futást kívánunk!