Sikerek az MHOK gyűlésen

Lazar_Istvan
Harkay_Zsolt

Az elmúlt hétvégén, március 19-én, szombaton tartotta az MHOK (Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium) az éves rendes gyűlését, mely egyben tisztújító gyűlés is volt, mivel a szervezetet eddig vezető Szabó László lemondott elnöki tisztségéről. Szabó László mellett a korábbi vezetőségi tagok: Lázár István (Excelsior SE), Kosztin Arnold, Sántha Gergő, Szabadka Péter, Szűcs Jenő (Excelsior SE) voltak.

MHOK – Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium:
Az MHOK az MHSSz (Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség) oktatói szervezete, melyek tagjai az MHSSz tagok (egyesületek) oktatói lehetnek, amennyiben rendelkeznek a TF (Testnevelési Egyetem) megszerzett hegymászó oktatói képesítéssel. Az MHOK dolgozza ki a magyarországi hegymászó oktatási rendszert és egyben a szervezeten belül arra jogosult tagjai vizsgáztatják le az egyesületi tanfolyamokon résztvevő sziklamászó tanulókat.

A vezetőségi választások előtt Fucskó László mutatkozott be röviden és kérte az MHOK-ba történő rendkívüli felvételét. Fucskó László elmondta, hogy 1976 óta mászik és 1985 óta él Franciaországban, ahol a GHM (Groupe Haute Montagne) korábbi vezetője és jelenlegi tagja. A bemutatkozó utáni szavazás eredménye alapján Fucskó László az MHOK tagja lett.
Ezután következett az elnökjelöltek bemutatkozása. Az új, 5 éves időszakra kiírt elnöki pozícióért Monostori András mellett, az egyesületünk részéről Lázár István indult. A jelöltek rövid bemutatkozó beszédükben a jelenlegi oktatási rendszer megújításának/modernizálásának szükségességéről beszéltek. A beszédek meghallgatása után a gyűlésen megjelent tagok végül igen szoros arányban döntöttek.

A végeredmény szerint 2 szavazattal Lázár István nyert. Így a 2000-2010 közötti időszak után ismét ő irányítja az MHOK-t. Gratulálunk neki!

Az elnök megválasztása után a vezetőségi tagok választása következett, mely szintén igen érdekesen alakult. Vezetőségi tag lett: Fucskó László, Monostori András, Kosztin Arnold és Harkay Zsolt (Excelsior SE). Gratulálunk Zsoltnak!

Az Excelsior Hegymászó Sportegyesület jelenlegi MHOK tagjai:

  • Lázás István – elnök
  • Harkay Zsolt – vezetőségi tag
  • Mészáros Csaba – vizsgabiztos-szakoktató
  • Szűcs Jenő – vizsgabiztos-szakoktató
  • Nemes Zoltán
  • Tóth Alexandra
  • Tóth Ervin
  • Szegvári Zsolt
  • Vainel Gergely Gyula