Excelsior szintfelmérő terepfutás

Időpont
2023.12.02
08:00 - 13:00

Helyszín
Hűvösvölgyi P+R parkoló

Kategóriák


FONTOS! Sajnos a lezárások és a kis számú érdeklődés miatt, Dávid és Andris úgy döntött, hogy a holnapi futást elhalasztja. 🙁 Jelentkezünk, ahogy megvan az új időpont! Megértésetek köszönjük!

Időpont: 2023. december 2., 08:00
Helyszín: Budapest II., Hűvösvölgyi úti villamos végállomás, P+R parkoló
Jelentkezési határidő: 2023. december 1., 23:59

Jelentkezni ide kattintva lehet >>>

A terep a Budai-hegység jellegzetes csúcsaira vezet fel, csak, hogy meglegyen a csúcsélmény. A táv mindösszesen 11,3 km, viszont 440 m szintemelkedést tartalmaz. Az esemény nem verseny, mindenki a saját tempójában teljesítse. Csak saját magunkkal kell megküzdeni – higgyétek el, az is bőven elég lesz! Az útvonal végig jelzett turista ösvényen halad. Kereszteződéseknél jól állapítsátok meg, hogy merre van a következő turistajelzés. Szalagozás nem lesz!

Gyülekező reggel 7:45-kor a Hűvösvölgyi P+R parkolóban, melyet ide kattintva nézhetsz meg >>>

Parkolni a P+R-ben fizetős, a környező utcákban viszont ingyenes.

Rajt: 8:00–8:15 óra között.

Szintfelmérő futás

Útvonal leírása: A futás során a Nagy-Hárs-hegy és a János-hegy csúcsait másszuk meg, ahogyan illik, a meredekebb oldalakról. Ezt követően a hegyoldalakban visszafutunk a Hűvösvölgyi végállomásra.

Részletesebben: A sárga jelzésen a Kis-Hárs-hegy alatti nyeregbe futunk fel, ahonnan a jelzés a Nagy-Hárs-hegy csúcsára továbbvisz. Innen még mindig a sárga jelzésen egészen a Szépjuhásznéra lefutunk. A Budakeszi úton való átkelésnél legyetek körültekintőek, inkább álljatok meg. Az autóút után még mindig a piros jelzésen a János-hegy oldaláig, ahonnan a piros jelzésen balra! fel futunk a János-hegy gerincén a kilátóig. A kilátó mögött lefutunk a libegőig, ahol a játszótér mellett közvetlenül jobbra! a sárga + jelzésen. Itt már lefelé futunk, az út becsatlakozik a sárga jelzésbe. Azon jobbra tartva érünk vissza a Szépjuhászné állomáshoz. Az állomástól balra a piros jelzést követve futunk a „Hárshegyi körúton”, amely megkerüli a hegyet. Egy részen letér majd a piros, de mi a tanösvény jelzésen továbbfutunk, míg el nem érjük a már ismert sárga jelzést, melyre balra! ráfordulva érünk vissza a parkolóba.

Az útvonal több ponton is keresztez autóutat, mindenki legyen körültekintő, és óvatos!

Futás után a Tram bisztróban frissítjük szervezetünket.

Rövid itiner: Hűvösvölgyi végállomás (parkoló) > Sárga > Nagykovácsi út > Sárga > Nagy-Hárs-hegy (Kaán Károly kilátó) > Sárga > Szépjuhászné (Budakeszi út) > Piros > János-hegy (Erzsébet kilátó) > Piros > játszótér > Sárga+ > Sárga > Szépjuhászné (Budakeszi út) > Piros > Zöld↺ > Sárga > Nagykovácsi út > Sárga > Parkoló.

Az útvonal letölthető trackje és térképen való megjelenítése ide kattintva érhető el >>>
A Garmin Connectben az alábbi linken megtalálható a track >>>
Továbbá a Garmin Connect naptárban felvehető eseményként is, ide kattintva >>>

FIGYELEM!

Azoknak, akik terveznek a Mixmászó alaptanfolyamra jelentkezni (jelenleg az időpont tervezés alatt van!), kötelezően ajánlott ezen a futóedzésen részt venniük. Mind az oktatóknak, mind saját magatoknak jó visszajelzés, hogy látjuk, milyen erőnléti szinten vagytok. Ezután tudunk segíteni a felkészülésben. Azon Mixmászó tanfolyamra jelentkezők, akik 1ó 30p-en belül teljesítik (átlag 8:00 min/km tempó), nagyobb eséllyel nyernek felvételt a tanfolyamra. Nevezhetnénk beugró kompetencia felmérésnek is, de nem akarunk senkit se elrettenteni. 🙂 Kérjük, hogy ezek a résztvevők telefonnal vagy órával rögzítsék futásukat, hogy a tanfolyamra való jelentkezéshez meg tudják osztani az oktatókkal.

Kérjük, hogy a résztvevők az alábbi linken elérhető táblázatba írják be nevüket és a tervezett futó tempójukat >>>

Kötelező felszerelés:
– futócipő (ajánlott erősen bordázott terepfutó cipő);
– feltöltött telefon (gond esetén hívható: Kocsis Dávid +36-70-3616729).

Ajánlott:
– igény szerint ivózsák vagy ivópohár.

Aki a kutyáját is hozza megmozgatni, az kérjük tartsa tiszteletben a környezetét. A kutyát tilos elengedni! Pórázon vagy futóövhez rögzítve szabad csak vezetni. A kutya viselkedéséért a gazdája felelős.

Kellemes futást kívánunk!