Mesterséges mászótanfolyam

Időpont
2023.11.04 - 2023.12.10
Egész napos

Helyszín
Kecske-hegy

Kategóriák


Az alpesi trad (saját közteses) mászás folytatásaként fontos elsajátítani a mesterséges mászás, azaz trepnizés tudományát és gyakorlatát a továbbfejlődéshez. A megszerzett trepnis ismereteket legjobban az alpesi mászásaitok során  tudjátok majd használni. Nektek, saját köztessel mászóknak lehet a leghasznosabb az a technika, amit alkalmazva a mászó a szikla helyett az általa elhelyezett közteseket fogja és lépi.

A tanfolyam maximális létszáma: 8 fő/csoport.

Az összesen öt napos mesterséges mászó tanfolyamon felső biztosítással (top-rope) tanulhatjátok meg az alapokat, azután Köpüskőn már lehet is a könnyebb mesterséges utakat elöl mászni.

A képzés ideje: Egy elméleti előadás a klubban, majd két szombati és két vasárnapi képzési nap. A kecske-hegyi két napon 9:00–16:00 óra, a Köpüs-kövi két napon 9:00–19:00 óra között folyik az oktatás. A vizsga a Kecske-hegyi kőfejtőben lesz.

Előzetesen tervezett gyakorlati oktatás időpont(ok) 5 nap:
1. Csoport: 2023. november 4-19. között. illetve
2. Csoport: 2023. november 25 – december 10. között.
Elméleti oktatás tervezett időpontja: 2023. november 2. 20:15

Helyszínek: Kecske-hegy (Budapest) és Köpüs-kő (Bükki Nemzeti Park)

Nehézségi skála: A0, A1, A2, A3, A4, A5

Az elsajátítható technikák:

  • egy trepni és segédkötél,
  • két trepni – állva,
  • egy trepni és daisy chain,
  • két trepni – ülve,
  • Ingatraverse.

A speciális felszerelést az egyesület biztosítja, normál mászófelszerelést Ti hoztok majd.

A tanfolyam díja: 75.000,- Ft, mely az oktatási és szervezési költséget foglalja magában, valamint a speciális felszerelések használatát a tanfolyam ideje alatt.

Érdeklődni és jelentkezni e-mailen Hampl Róbertnél aidclimbing.hu(kukac)gmail.comvagy személyesen csütörtökönként a klubban lehet.