Pünkösdi szezonnyitó mászótalálkozó a Tátrában

Időpont
2014.06.07 - 2014.06.09
Egész napos

Helyszín
Poprád-tavi hegyi szálló

Kategóriák


 
Kezdjük együtt az idei alpesi mászóidényt, töltsd velünk a pünkösdi hosszú hétvégét az Ökörhát-torony kihívásokkal teli sziklafalain!

 

Ha te vagy az, aki:

 • szívesen átismételné, elmélyítené az alpesi mászásról szerzett ismereteit
 • szeretne bemelegíteni a nyári alpesi mászásokhoz
 • jelentkezett az idei nyári magashegyi tanfolyamra és előtte részt venne egy felkészítő hétvégén
 • szeretne hódolni az alpesi mászás egyedülálló élményének, gyönyörű környezetben, jó társaságban

akkor ezt a mászótalálkozót neked találták ki!

 

Az Ökörhát-torony előtt

Mikor?

A mászótalálkozót a pünkösdi hosszú hétvégén, azaz június 7-9. között tartjuk, a részvételhez tehát nem szükséges szabadnapot kivenni. Hol? A pünkösdi mászótalálkozónk helyszíne a Poprádi-tó völgye, mely a Menguszfalvi-völgy alsó részében, 1494 méter tengerszint feletti magasságban fekszik. Szállásunkról, a Poprád-tavi menedékházból kiindulva számtalan alpesi sziklaút közül választhatunk, mindenki megtalálhatja a tudásának, képességének, céljainak leginkább megfelelőt.

Ki jelentkezhet?

Várunk minden Excelsior tagot, aki nyári magashegyi tanfolyamot végzett, gyakorlattól függetlenül. Kimondottan hasznos lehet a találkozó azoknak, akik ugyan elvégezték már a tanfolyamot, de önállóan még nem mernek nekivágni egy tátrai alpesi útnak. Ugyancsak várjuk azokat, akik 2014-ben szeretnék elvégezni a nyári magashegyi tanfolyamot – ők leendő oktatójukkal egyeztetve, oktatói felügyelettel tudnak részt venni a találkozón, ami mintegy felkészítő táborként szolgál a számukra. Jelentkezhettek párban és egyedül is, segítünk a jelentkezők közül a megfelelő mászópartner kiválasztásában!

 

Omladék-völgy

Miért érdemes részt venni a mászótalálkozónkon?

Alpesi sziklákon a tradicionális, saját közteses mászás hatalmas élmény, teljes értékű kikapcsolódás. Az alpesi környezet azonban teljesen új kihívások elé állítja a mászókat – már maga a tájékozódás, a mászóút megtalálása sem könnyű feladat. Az időjárás bármelyik pillanatban változhat, a mászónak tudnia kell megfelelően reagálni, helyes döntéseket hozni. Maga a biztosítástechnika saját köztesekkel is egy folyamatosan fejlesztendő tudás, és egy alpesi mászóút bizony nagyon alapos tervezést igényel.

A mászótalálkozón oktatóink segítenek nektek:

 • a térképek értelmezésében, a megfelelő útvonalak kiválasztásában és abban, hogy hogyan találjátok meg a kiválasztott utat
 • a mászóút alapos megtervezésében – milyen felszerelésre lesz szükségetek, milyen tempóban másszatok, milyen óvintézkedések szükségesek az indulás előtt
 • kérdéseitek megválaszolásában

A sikeres, emlékezetes mászónapot pedig mi koronázhatná meg jobban, mint esténként egy közös vacsora a Poprád-tavi menedékházban, élménybeszámolók, tapasztalatcsere a klubtársakkal, barátokkal.

 

_MG_4346_resize
Jelentkezz Te is minél előbb!

Előjelentkezési határidő: 2014. április 10.

Szállásdíj befizetési határidő: 2014. május 8.

Várható költségek:

 • Szállásdíj: 50 EUR/fő a teljes hétvégére, mely a turistaszobákban (4-8 ágyas szobák) való elhelyezést foglalják magukban
 • Kiutazás: telekocsi rendszerben, az autók megszervezésében, feltöltésében segítünk
 • Étkezés, egyéb költségek: egyéni igények szerint
 • Felszerelés: saját felszerelés, illetve felszerelés bérlésre az Excelsior szertárából van lehetőség

 

További információk, jelentkezés: lazartr@hu.inter.net, 06/20-981-20-78

 

Poprádi ház