Lavinaismereti és túrasí tanfolyam

Tanfolyamunkon mindent megtanulhatsz a hóprofil-elemzésről, a lavinaveszélyes helyzetek felismeréséről és a mentésről – lavinaismereti és túrasí tanfolyam, nem csak túrasízőknek.

Itt a síszezon – és itt az ideje annak, hogy a zsúfolt, mesterséges sípályák helyett a szűz hegyoldalakat válaszd. Hogy saját erődből, léccel a lábadon, egy emlékezetes túra keretében érd el a hegycsúcsot, ahonnan lecsúszva te magad rajzolhatod meg a saját pályádat.

A túrasízés végtelen szabadságot jelent – te építed a saját pályáidat, te választod meg a saját korlátaidat. Ahhoz, hogy ez valóban féktelen szórakozás lehessen, neked okosan és felelősen kell döntéseket hoznod – tudnod kell, hogy mikor indulhatsz el és mikor nem, melyik hegyoldal alkalmas arra, hogy síelj rajta és melyik veszélyes, hogy a lehetséges veszélyeket mivel tudod csökkenteni, és azzal is tisztában kell lenned, hogy ha bármi baj történik, mit tegyél. Ezért mielőtt kibérelnél egy túrasí szettet és nekivágnál csak úgy a lejtőknek, szánj időt és energiát egy olyan tanfolyamra, ahol a túrasízés technikája mellett ezeket a létfontosságú ismereteket is elsajátíthatod.

Lavinaismereti és túrasí tanfolyam – az igazi kaland a sípályákon túl kezdődik!

2014-03-08 at 12-48-24

Miért a mi tanfolyamunkat válaszd?

… mert velünk mindent megtanulhatsz, amire a biztonságos és önfeledt túrasízéshez szükséged lehet

Tanfolyamunkon a túrasízés technikáinak elsajátítása mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a negyedik nap végén minden olyan ismeretnek a birtokában legyél, ami a biztonságos hegyen mozgáshoz szükséges. Esténként a szálláson elméleti oktatást tartunk a különböző hó típusokról, lavinaveszélyről, segítségnyújtásról, útvonaltervezésről. Napközben pedig a gyönyörű havas lejtőkön gyakoroljuk a túrasízés technikáit, a fóka használatát, a lavinamentést, a hóprofil-elemzést.

…mert mindenben segítünk

A túrasí speciális felszerelés, ha még sosem használtad, nyilván nem is tudhatod, mire is lesz szükséged. A tanfolyam előtt tartunk egy megbeszélést a jelentkezőknek, ahol minden szükséges tudnivalót elmondunk arról, hogy mire lesz szükséged a tanfolyam során. Elmondjuk, hogy milyen ruhákat érdemes hoznod, hogy milyen felszerelést bérelj, ha szeretnéd, segítünk a bérlésben is. Megbeszéljük, hogy milyen elsősegély csomag legyen nálad, az mit tartalmazzon, milyen hátizsákot hozz magaddal, ésatöbbi. És nem utolsósorban megismerjük egymást, a csapatot, akikkel négy feledhetetlen napot fogunk együtt tölteni.

És mindez mennyibe fog kerülni?

Tanfolyam díja: 69 000 Ft
Szállás díja: € 164
Szükség esetén túrasí felszerelés bérlése: kb. 11 000 Ft
Utazás: kb. 12 000 Ft (telekocsi rendszerben)
Biztosítás: kb. 3 000 Ft

A tanfolyam időpontja:
2019. február 06 – 10.

A tanfolyam helyszíne: Ausztria, Hohe Tauern, Rauris völgy

Ha további kérdésed van, vagy jelentkezni szeretnél, keress minket bátran!
E-mail: turasi@excelsior.hu
Telefon: +36 20 204 2300