MHSSz – Hírek

A tagdíjrendszer átalakítása miatt rendkívül nagy érdeklődés mellett zajlott le a 2016. február 6-án megtartott MHSSz rendkívüli közgyűlés.
Amint arról Ti is értesülhettetek a korábbi hírlevelünkből, ill. a január 28-i egyesületi közgyűlésünkön, az MHSSz tovább folytatja reformjait. Az egyik ilyen változás a tagdíjak sávos fizetési rendszerré való átalakítása.

mhssz_ujlogo

A Szövetség tagjai az egyesületek, így mivel mi is a Szövetség tagjai vagyunk, ezért egyesületünknek tagdíjat kell fizetnie. A sávos rendszer azt jelenti, hogy minél nagyobb taglétszáma van egy egyesületnek, annál kevesebb egy főre jutó (egyesületi fő) díjat kell fizetni a szövetség felé. Mivel egyesületünk a legnagyobb taglétszámú magyar hegymászó-egyesület, így mi a 200 fő fölötti sávba esünk. Ez alapján egyesületünknek minden egyesületi tag után 2.500 Ft-ot kell fizetnie. Ezt a díjat már beépítettük a megemelt egyesületi tagdíjunkban, így idén minden excelsioros tag alanyi jogon mászhat az engedélyezett magyar sziklamászóhelyeken.
Amennyiben azonban 2016-ban egyesületünk taglétszáma nem éri el a 200 főt, úgy év végén kompenzációra lesz szükség, mivel a 200 fő alatti sávban nő az egy főre jutó összeg. Ez titeket azonban nem érint, hiszen az idei egyesületi tagdíjemelés mértéke (2016-ban 9.000 Ft) fedezi ezeket az esetleges költségeket is.

Fontos változás!
A január 28-i egyesületi közgyűlésünkön arról is beszámolt egyesületünk vezetője, hogy a tagdíjrendszer változásával egyidejűleg az MHSSz megváltoztatja a tagsági kártyák formáját is. Ez azt jelenti, hogy a tagsági kártyák mostantól egy strapabíróbb műanyag alapú fényképes igazolvány lesz.
Az MHSSz közgyűlésen sajnos nem fogadta el a közgyűlés Buzgó Botond egyesületvezetőnk kérését, miszerint járjon el a Szövetség, hogy a parkőrök és más ellenőrző szervezetek fogadják el az excelsioros tagsági igazolványokat is, hiszen azok el vannak látva az MHSSz logójával. Az MHSSz arra hivatkozott, hogy a kormányhivatalok szerint az esetleges ellenőrzésekkor fényképes igazolványokra van szükség.
Így az előzetesen közölt információkkal ellentétben ez a változás minket is érint!

Kérünk Titeket, hogy minden 2016-ra már befizetett tag küldjön magáról fényképet, mely a következő paraméterekkel rendelkezik:

  • A fényképen a teljes arc kivehető legyen (ne legyen sisak, napszemüveg, stb. rajtatok)
  • Méretarány: 2,0 X 2,3 (méret: 2,0 cm X 2,3 cm)
  • Felbontás Minimum: 200 X 230 pixel
  • Felbontás Egész jó: 400 X 460 pixel
  • Felbontás Optimum és Maximum is egyben: 600 X 690 pixel

A fényképeket, az igazolványok gyártásának meggyorsítása érdekében mielőbb küldjétek a Titkárság címére: titkarsag(kukac)excelsior.hu

Az igazolványok nagyon fontosak, mert minden mászót ellenőrizhetnek a sziklafalak alatt a parkőrök.

MHSSz igazolvány - előlapMHSSz igazolvány - hátlap