Téli mászótalálkozó a Magas-Tátrában

Időpont
2022.03.11 - 2022.03.15
Egész napos

Helyszín
Poprád-tavi hegyi szálló

Kategóriák


Téli alpesi hegymászó tanfolyamot végzettek, gyertek! Egy igazi havas hétvége a Magas-Tátrában — téli klasszikus hegymászás, alpesi mászás, sítúra, jégmászás.

Itt kipróbálhatod és gyakorolhatod a tanultakat!

Minden szükséges információt megkaptok a sikeres mászás érdekében, segítünk az útválasztásban is az aktuális időjárási helyzetnek megfelelően.

Időpont: 2022. március 11-15.

Covid helyzet

A szállást lefoglaltuk, de ha a tábor időpontjában még érvényben lesznek utazást korlátozó szabályozások, úgy a tábort nem fogjuk megtartani. A foglalásunk február végéig díjmentesen lemondható, így ha a korlátozás feloldása esetén részt vennél a táborban, bátran jelentkezz.

Tervezett program

  • sítúra
  • téli klasszikus hegymászás (könnyű havas kuloáron-bordán fel a hegycsúcsokra) (téli alpesi tanfolyamot végzetteknek)
  • téli alpesi sziklamászás (téli és nyári alpesi tanfolyamot végzetteknek)
  • jégmászás

Szállás, étkezés

A szállásunk péntek estétől hétfő reggelig a Poprád-tavi házban lesz (https://www.popradskepleso.sk/), turista szobákban. A ház fűtött, melegvizes zuhanyzó és kis konyha (mikró, vízforraló) van, a szobákban van lehetőség elektonikus eszközök töltésére. Napközbeni ennivalót érdemes otthonról hozni, reggeli és vacsora vásárolható a ház a la carte éttermében. Bankkártyás fizetés az étteremben többnyire működik, de nem minden esetben, így készpénzzel készüljetek.

Szállás kb. 24 eur/fő/éj

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben történik. Indulás Budapestről március 12-én pénteken, autónként szabadon választott időpontban. A házhoz legkésőbb 10-ig fel kellene érni, az utazásra 6-7 órát számoljatok (5 óra autó + 1-2 óra felmenet). Van lehetőség a házig felmenni autóval, de csak terepjáróval, hólánccal, és csak korlátozott idősávokban. Ha erre van igény, azt előre jelezzétek.

Felszerelés

A túrán való részvételhez kötelező a lavinafelszerelés (jeladó, lapát, szonda). A szükséges felszerelés bérlésére a szertárunkból van lehetőségetek, ne felejtsetek el időben foglalni!

További információk: Vainel Gergely Gyula vainel.gergely.gyula@gmail.com+36 70 260 2225

Jelentkezési határidő: 2022. február 15.

20 fő részvételére számítunk, jelentkezési sorrendben, így jelentkezz időben!

Résztvevők

Foglalás

Foglalási határidő lejárt!