Téli mászótalálkozó a Magas-Tátrában

Időpont
2024.03.14 - 2024.03.17
Egész napos

Helyszín
Poprád-tavi hegyi szálló

Kategóriák


Várunk minden Excelsior tagunkat, aki téli magashegyi tanfolyamot végzett, gyakorlattól függetlenül. A találkozó azoknak kifejezetten hasznos lehet, akiknek ugyan van némi téli mászó tapasztalatuk, elvégezték már a téli tanfolyamot, de önállóan még bizonytalanok, és még nem mernek nekivágni egy tátrai alpesi csúcsnak. Téli alpesi hegymászó tanfolyamot végzettek, gyertek! Nektek egy igazi havas hétvége a Magas-Tátrában, avagy téli klasszikus hegymászás, alpesi mászás, sítúra, jégmászás…

Itt kipróbálhatod és gyakorolhatod a tanultakat!

A téli Tátra

Minden szükséges információt megkaptok a sikeres mászás érdekében, segítünk az útválasztásban is az aktuális időjárási helyzetnek megfelelően.

Időpont: 2024. március 14–17. (március 14-i érkezéssel)

Tervezett program

  • sítúra;
  • téli klasszikus hegymászás (könnyű havas kuloáron-bordán fel a hegycsúcsokra): téli alpesi tanfolyamot végzetteknek kiválló lehetőség a tanultak gyakorlására;
  • téli alpesi sziklamászás: téli és nyári alpesi tanfolyamot végzetteknek;
  • jégmászás.

 

Szállás és étkezés

A szállásunk csütörtök (2024. március 14) estétől vasárnap reggelig a Poprád-tavi házban lesz, turista szobákban. A ház fűtött, meleg vizes zuhanyzó és kis konyha (mikró, vízforraló) van, a szobákban van lehetőség elektronikus eszközök töltésére. Napközbeni ennivalót érdemes otthonról hozni, de reggeli és vacsora a ház a la carte éttermében is vásárolható. Bankkártyás fizetés az étteremben lehetséges, többnyire működik is, de nem minden esetben, így készpénzzel érdemes készülni.

Szállás díja: 65,5 EUR/fő/3 éj reggeli nélkül, 105 EUR/fő/3 éj reggelivel (adóval együtt, előzetes árajánlat alapján)

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben történik. Indulás Budapestről 2023. március 14-án csütörtökön, autónként szabadon választott időpontban. A szállást legkésőbb 21:00 óráig át kell venni, így értelemszerűen eleddig fel kell érni a házhoz. Az utazásra 6-7 órát számoljatok: 5 óra autó + 1-2 óra felmenet, tempótól függően.

Felszerelés

A túrán való részvételhez kötelező a lavinafelszerelés (jeladó, lapát és szonda). A szükséges felszerelés bérlésére a szertárunkból van lehetőségetek, ne felejtsetek el időben foglalni!

További információk: Vermes István: vermespista(kukac)freemail.hu; +3670/537-5999

Jelentkezési határidő: 2024. január 25.

FIGYELEM! A jelentkezési határidő egyben fizetési határidő is! A háznak előreutalással ki kell fizetnünk a szállásköltséget felét, melyet sajnos nem kapunk vissza lemondás esetén. A SZÁLLÁSDÍJAT CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT KLUBNAPON TUDJÁTOK FIZETNI VERMES ISTVÁNNÁL KÉSZPÉNZBEN!

16 fő részvételére számítunk, jelentkezési sorrendben, így jelentkezz időben!

Résztvevők

Foglalás

Az eseményre nincs már szabad hely.